Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcelona Xavit akarja új edzőjének – sajtóhír

A legújabb pontvesztés után a Barcelona csapatánál a spanyol sajtóban ismét felerősödtek azok a híresztelések, amelyek az azonnali edzőváltást szorgalmazzák…

(Photo by Miquel Benitez/Getty Images)

A Marca információi szerint a legújabb égés után Ronald Koeman hiába kereste a kifogásokat, a holland szakember napjai meg vannak számlálva a Barcelona kispadján. A spanyol lap úgy tudja, hogy a katalán óriás legfőbb kiszemeltje megannyi potenciális lehetőség közül a csapat egykori ikonikus játékosa, Xavi Hernández lenne az új vezetőedzőnek.

Koeman, a csapat egykori játékosa tavaly augusztusban vette át a Barca irányítását, és bár a Király-kupát megnyerték vele, a Bajnokok Ligájában már a nyolcaddöntőben búcsúztak, és a bajnokságban is csak a harmadik helyezést kaparintották meg az Atlético Madrid és a Real Madrid mögött. Ennek ellenére az idei szezonra is megkapta a bizalmat, a türelem azonban hamar elfogyni látszik.

Xavi a 2019 óta tartó katari regnálása óta a közelmúltban már a második bajnoki címét ünnepelhette csapatával, összességében pedig a hatodik trófeáját nyerte tréneri pályafutása során jelenlegi csapata, az Al-Sadd élén.