Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Clément Lenglet a Premier League-ben köthet ki – sajtóhír

A francia hátvéd jelenlegi helyzete nem a legjobb a katalán óriásnál, ugyanis Ronald Koeaman nem igazán számít rá, ezt pedig az Everton a téli átigazolási időszakban kihasználná. 

(Photo by Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images)

Angol sajtóinformációk szerint az Everton nyáron kinevezett vezetőedzője, Rafael Benítez megkérte a liverpooli együttes vezetőségét, hogy szerezzék meg neki Clément Lenglet a Barcelonától még januárban, látva a belső védő jelenlegi helyzetét.

A katalánok nem ragaszkodnak középhátvédjükhöz, sőt, örülnek is neki, hogy van érdeklődő a francia játékos iránt, ugyanis jelenleg elég nagy anyagi gondokkal küzdenek, amelyet Joan Laporta elnök szeretne minél hamarabb rendbe hozni, így a 26 éves bekk is nyugodt szívvel távozhat, pláne, hogy Ronald Koeaman egyáltalán nem számol vele a jelenleg futó szezonban.

Lenglet árát 20 millió euróban határozta meg a Barcelona, hiába ér ettől többet jelenleg, legalábbis a mértékadó transfermarkt.com szerint, ahol 25 millió euróra becsülik az értékét.

A 14-szeres francia válogatott bekk 2018-ban érkezett a katalánokhoz 36 millió euró ellenében, és eleinte határozott játékkal előrukkolva stabil kezdője volt a Barcának, de az elmúlt évben már nem tudta hozni a szintet, ezért sok szurkoló ki is kezdte őt. Összesen 135 alkalommal léphetett pályára tétmérkőzésen Gránátvörös-kék színekben, amelyeken 7 gólt és 2 gólpasszt hozott össze.