Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa Sudamericana: idegenben került lépéselőnybe az Athletico Paranaense – videóval

A Bragantino kétgólos hazai sikere után csütörtökről péntekre virradóra lejátszották a másik elődöntő-párharc első mérkőzését is a Copa Sudamericanában az uruguayi Peñarol és a brazil Athletico Paranaense csapatainak főszereplésével…

(Photo by Raúl Martínez-Pool/Getty Images)

A második számú dél-amerikai nemzetközi kupasorozat elődöntőjében az Athletico Paranaense idegenben aratott 2-1-es győzelmet a Peñarol ellen, így nagyon közel került a döntőbe jutáshoz. A brazil gárda már a második percben megszerezte a vezetést, egy lefordulást követő ellentámadás végén éppen uruguayi légiósa, David Terans volt eredményes egy parádés ollózós góllal. A játékos látványosan nem akart ünnepelni korábbi csapata ellen, pedig elképesztő gólt szerzett. Az első játékrész derekánál jött a válasz a hazaiaktól, Agustín Álvarez egy bal oldali bejátszás megszelídítése után közelről pofozta a hálóba a játékszert. A második játékrészben is inkább a Peñarol veszélyeztetett a második gólért, azonban a brazil védelem hibátlanul állta a sarat. A csattanó pedig a végére maradt, az utolsó negyedórához érve egy kapu elé ívelt szabadrúgás után a hazai védők röviden szabadítottak fel, Pedro Rocha pedig elemi erővel bombázott a kapuba a tizenhatos előteréből. Az Athletico Paranaense így egygólos sikert aratott az idegenbeli odavágón és előnyös helyzetből várhatja az egy hét múlva esedékes, hazai visszavágót.

Copa Sudamericana, elődöntő, 1. mérkőzés:
Peñarol (uruguayi) – Athletico Paranaense (brazil) 1-2 (1-1)
Gólszerzők: A. Álvarez (22.), ill. Terans (2.), Pedro Rocha (75.)

 

Copa Sudamericana, az elődöntő programja

Bragantino (brazil) – Libertad (paraguayi) 2-0 és szeptember 30., csütörtök 00:15
Peñarol (uruguayi) – Athletico Paranaense (brazil) 1-2 és október 1., péntek, 02:30

Copa Sudamericana, döntő

Az elődöntők győztesei november 20., Montevideo

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!