Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

34 évesen visszavonult az egykori francia klasszis – HIVATALOS

Az utolsó évek megpróbáltatásai után a vasárnapi napon hivatalosan is bejelentésre került, hogy nem folytatja tovább aktív pályafutását az Arsenal és a Manchester City szebb napokat is látott kiválósága…

A vasárnapi napon az évek óta komoly lejtmenetben lévő Samir Nasri megerősítette, hogy nem folytatja tovább karrierjét, végleg szögre akasztja a stoplist.

A 34 esztendős francia támadó középpályás karrierje oroszlánrészét a Szigetországban töltötte, lévén 2008 és 2011 között az Arsenalt erősítette, 2011-től 2016-ig pedig a Manchester Cityben játszott. Ezt követően a 2016-2017-es idényben kölcsönben a Sevillában szerepelt, majd egy öt hónapos periódust a török Antalyaspor alkalmazásában töltött, ám 2017-ben másfél éves eltiltást szabtak ki rá doppingvétség miatt, melyet követően klubja szerződést bontott vele. Nasri ezután még a West Ham United és a belga Anderlecht csapatánál tett egy tiszavirág életű próbálkozást, utóbbitól a koronavírus-járvány miatti korlátozások megszegése miatt bocsátották el.

A 41-szeres francia válogatott játékos az Olympique Marseille csapatában nevelkedett, karrierje során két angol bajnoki címet és egy Community Shieldet nyert a City színeiben.

Pályafutása alatt mindent egybevetve 519 mérkőzésen 73 gólt szerzett, az “ágyúsok” és a Man. City alkalmazásában egyaránt 27-27 találat fűződött a nevéhez karrierje legjobb éveiben.