Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Ansu Fati góllal tért vissza, de a Barca hollandjai is kivették a részüket a sikerből – videóval

Az eltiltott Ronald Koeman távollétében szerezte meg harmadik győzelmét a bajnokságban a Barca az idáig nyretlen Levante ellen.

(Photo by Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images)

1. félidő: Nagyszerűen kezdte a meccset a Barca, Depay cselei után tizenegyest ítélt a játékvezető, melyet a sértett váltott gólra (1-0). A 14. percben a másik holland is villant, Dest tálalt Luuk de Jong elé, aki gólra váltotta a ziccert (2-0). A 23. minutumban tovább növelhette volna előnyét a Barcelona, de a hosszú kapufánál érkező Piqué nem tudta a hálóba pofozni a labdát. A Levante nagyon gyengén játszott, a vendégek támadásokat sem tudtak vezetni, míg a hazaiak több lehetőséget is ki tudtak dolgozni. A 44. percben Depay fejelhetett közelről, de Aitor bravúrral védett.

2. félidő: A második játékrész is az elsőhöz hasonlóan alakult, a Barca sokat birtokolta a labdát, helyenként szépen játszott és lehetőségeket is kidolgozott, – Aitor két Depay-lövést is védett – míg a Levante továbbra sem jelentett veszélyt Ter Stegen kapujára. A 66. percben ismét Depay került helyzetbe, de Aitor hárítani tudott. Nem sokkal később Puig cselezte magát a tizenhatoson belülre, de Mustafi az utolsó pillanatban szerelni tudta. A 81. percben – a Barca-szurkolók legnagyobb örömére – visszatért Ansu Fati is, aki lendületesen játszott, egy tizenegyesgyanús-helyzetet is kialakított, ám néma maradt a síp. A hajrára összeszedte magát a Levante, Ter Stegennek egy nagy védést is be kellett mutatnia. A 91. percben ismét megvillant az új 10-es, Ansu Fati, aki egy szóló végén remekül lőtte ki az alsó sarkot, ezzel beállította a végeredményt (3-0).

Barcelona – Levante 3-0 (2-0)
Helyszín:
Nou Camp – 35000 néző; Vezette: Diaz de Mera
Gólszerzők: Depay (6.), L. de Jong (14.), Ansu Fati (91.), ill. –
Sárga lapok: Gavi (24.), ill. Postigo (25.), Pepelu (58.), Clerc (86.)

Barcelona: Ter Stegen – Mingueza (Arajuo, 81.), Piqué, García, Dest (Lenglet, 89.) – Gavi, Busquets, Nico – Coutinho (Puig, 59.), Depay, L. de Jong (Fati, 81.). Vezetőedző: Ronald Koeman

Levante: Fernández – Miramon, Postigo, Mustafi (Pier 77.), Clerc – Radoja (Martínez, 55.)  Melero, Pepelu (Vukcsevics, 69.) – Gómez (Morales, 55.), De Frutos (Cantero, 69.), Roger. Vezetőedző: Paco Lopez

A forduló menetrendje:

Szombat
Alavés 1–0 Atlético Madrid
Valencia 1–1 Athletic Club
Sevilla 2–0 Espanyol
Real Madrid 0–0 Villarreal

Vasárnap
Mallorca 2–3 Osasuna
Barcelona 3–0 Levante
18:30 Rayo Vallecano – Cádiz
18:30 Real Sociedad – Elche (tv: Spíler2)
21:00 Betis – Getafe (tv: Spíler2)

Hétfő
21:00 Celta Vigo – Granada (tv: Spíler2)

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista élmezőnye: