Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hertha: “Csak Dárdain múlik meddig marad az edző”

A Lipcse elleni 6-0-s vereség után a Hertha BSC háza táján természetesen egyre több találgatás merült fel a magyar vezetőedző jövőjét illetően…

(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

Az egyre inkább fokozódó érdeklődésre való tekintettel a Hertha BSC sportigazgatója, Fredi Bobic adott tájékoztatást a Kicker részére Dárdai Pál klubnál elfoglalt helyzetéről:

“Neki is elmondtam már és most nyilvánosan is elmondom: csak rajta múlik, milyen hosszú ideig lesz vezetőedző. Minden az eredményektől, az elvégzett munkától függ, akár tíz évig is maradhat. Kiérdemelte a lehetőséget azzal, hogy tavaly nagyon nehéz helyzetben átvette és megmentette a csapatot a kiesést. Nyugalmat és folytonosságot szeretnénk, együtt kezdtük az idényt és együtt is szeretnénk végig csinálni.”

A magyar szakvezető a megsemmisítő vereség után annyit mondott, hogy “el kell fogadnunk az eredményt, fel kell szállnunk a buszra, haza kell mennünk, és a jövő héten elölről kezdenünk a munkát.”

“Szükségünk van Pál és a szakmai stáb tapasztalatára. Ne kezdjenek el edzőkérdésről beszélni, mert az edzői csapat mögött állunk” – védte meg edzőjét a berliniek támadója, Davie Selke.

A Hertha hat forduló alatt megszerzett hat pontjával a 12. helyen tanyázik, amely önmagában nem tűnik rossz pozíciónak, miután az előző két körben a két újoncot sikerült legyőzni. Ugyanakkor nem lehet szó nélkül elmenni mellett, hogy a csapat a fennállása legsúlyosabb vereségét szenvedte el ezen a hétvégén a bajnokság, s korábban sosem kapott olyan sok gólt (18) az első hat fordulóban, mint a jelenlegi idényben.