Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a Leipzig hatot vágva küldte haza Dárdaiékat – VIDEÓVAL

Már több, mint egy hónapja nem tudott nyerni a RB Leipzig együttese a Bundesligában. A minimum dobogóesélyes játékosaival egyelőre nem találja a siker receptjét a nyáron kinevezett új vezetőedző, Jesse Marsch. Ma azonban végre megtört a jég.

(Photo by Max Maiwald/DeFodi Images via Getty Images)

Bundesliga – 6. forduló
Megtört a jég, lévén a lipcseiek szezonbeli második győzelmére egészen idáig kellett várni. Az egyelőre formán kívüli hazaiak már a találkozó elején elkapták a fonalat. Előbb Poulsen, majd Nkunu, és a szünet előtti hosszabbításban Mukiele vette be a berliniek kapuját. Pedig a Hertha sem volt rossz passzban, lévén három kezdővereség után két győzelemmel sikerült javítaniuk a bajnokságban. A második félidőben szintén hármat vágott a Leipzig, miközben a vendégeknek összesen volt két pontos kapura lövése a teljes kilencven perc alatt.

A magyar játékosok közül Willi Orbán és Gulácsi Péter a Red Bullos védelem alapembereként kezdő volt, míg Szoboszlai Dominik a padon kezdett, sőt végül be sem állhatott a mai „magyaros derbire”. A fővárosiaknál Dárdai Pál most is pályára küldte fiát, Mártont.

Győzelmével a Leipzig kilőtt a felsőházba, éppen a Herthat is megelőzve.

RB Leipzig – Hertha BSC (3:0) 6:0
Gólszerzők: Nkunku (16., 70.), Poulsen (23.), Mukiele (45+3.), Forsberg (60.), Haidara (77.), ill. –

További délutáni eredmények:
Union Berlin – Arminia Bielefeld 1:0
Hoffenheim – Wolfsburg 3:1
Eintracht Frankfurt – 1. FC Köln 1:1
Bayer Leverkusen – Mainz 1:0

A meccs összefoglalója:

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: