Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az UEFA eláll a további pereskedéstől a Szuperliga-csapatok ellen

Az UEFA a korábbi éles fenyegetései ellenére a keddi napon közzétett közleménye értelmében beismerte, hogy nem folytatja a további pereskedést az Európai Szuperliga-kísérletben résztvevő és attól el nem álló csapatokkal szemben…

 

Az UEFA hivatalos honlapján kiadott közleményében jelezte, hogy eláll a további jogi csatározásoktól, és nem bünteti meg a Barcelonát, a Real Madridot és Juventust sem a Szuperliga-kísérlet kapcsán, miután a közelmúltban a a Madridi Kereskedelmi Bíróság felszólította őket a fegyelmi eljárás visszavonására.

“Az UEFA Fellebbviteli Testülete semmisnek és érvénytelennek nyilvánítja az eljárást” – áll a szövetség közleményében. Egyúttal természetesen az is kiderült, hogy a a Szuperligát megalapító, de később kilépő másik kilenc klubnak – Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Atletico Madrid, Internazionale, AC Milan – sem kell büntetést fizetnie.

Az eljárás megszüntetésére azért is kerülhetett sor a BBC szerint, mert sértette az európai szabadkereskedelmi egyezményt.