Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: kikapott a címvédő, CR megmentette az MU-t! – videóval

A szerdai játéknap nagy rangadóján a Juventus hazai környezetben győzte le a Chelsea együttesét; miközben Cristiano Ronaldo az utolsó pillanatban kihúzta a csávából gyengén játszó csapatát.

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

F-csoport

Az első félidőben talán nem túlzás azt mondani, hogy a mezőny legjobbja az a David de Gea volt, aki legalább 3 komolyabb védést is bemutatva megőrizte kapuját a góltól. Az MU ehhez képest komolyabb lehetőséghez nem igazán jutott – legközelebb akkor járt a gólhoz, amikor Alberto Moreno bevetődve Mason Greenwood elöl kis híján saját kapujába sodorta a labdát.

A meddő fölényben futballozó, de gyenge egyéni teljesítményeket nyújtó angolok örülhettek, hogy nem kerültek hátrányba!

A szünet után minden ott folytatódott ahol az elsőben abba maradt, annyi változással, hogy az 53. percben egy újabb kíméletlenül pontos kontrát már góllal fejezett be Paco Alcaer, sokkolva az Old Traffordot! (1-0)

A kezdeti hazai-sokk végül nem tartott sokáig, a “vörös ördögök” érezték a bajt, feljebb is kapcsoltak, Alex Telles remek kapáslövésével pár perc alatt ki is egyenlítettek. (1-1)

Az egyenlítést követően viszont a várt angol rohamok elmaradtak, inkább küzdelmes, mint látványos lett a találkozó!
A nagy küzdelemből végül az MU jött ki jól, Cristiano Ronaldo zsenialitásának is köszönhetően – a portugál klasszis nem sok vizet zavart a Villarreal kapuja előtt, a hosszabbítás utolsó percében viszont adódott egy lehetősége, amelyet kegyetlenül kihasznált, megnyerve a meccset csapatának. (2-1)

A Villarreal csak magát okolhatja, főleg az első félidő miatt, hiszen egy, a csúcsformájától messze lévő Manchester Untieddel találkozott, mégis pont nélkül utazhat haza.

Manchester United – Villarreal 2-1 (0-0)
Gólszerzők:
Telles (60.), Ronaldo (90+5.) illetve Alcacer (53.)
Sárga lap:
Greenwood (68.), Telles (72.), Ronaldo (90+5) illetve Moreno (59.), Pino (67.), Albiol (69.), Pena (91.),
Piros lap: –

MU: de Gea – Dalot, Lindelöf, Varane, Telles (Fred, 90.) – McTominax, Pogba (Cavani, 75.) – Greenwood (Lingard, 90.), B. Fernandes, Sancho (Matic, 75.) – Ronaldo. Menedzser: Ole Gunner Solskjaer

Villarreal: Rulli – Foyth, Albiol (Mandi, 73.), P. Torres, A. Moreno (Pena, 73.) – Parejo, Capoue, Trigueros (Estupinan, 61.) – Pino (M. Gomez, 73.), Alcacer (Dia, 58.), Danjuma. Vezetőedző: Unai Emery

A csoport másik meccsén:

Atalanta – Young Boys 1-0

A csoport állása:

H-csoport

Óvatosan kezdtek a csapatok, a Chelsea többet birtokolta a labdát az első félidőben, de ezzel a fölényével nagy előnyt nem tudott magának kovácsolni. A Juventus szervezetten, stabilan állt hátul a lábán.

A szünet után aztán alaposan felkavar(hat)ták (volna) a hazaiak az állóvizet azzal, hogy bő 10 másodperc után Federico Chiesa kilépése után meg is szerezték a vezetést (1-0).

Aki azt gondolta volna, hogy a gól után alapvetően megváltozik a játék képe, annak végül csalódnia kellett. A Chelsea ugyan még nagyobb mezőnyfölénybe került, jöttek az angol helyzetek is, ám címvédő csupán egyszer találta el a Juve kapuját (…) miután abból a kísérletből sem született gól, a londoniak fájó szájízzel távozhatnak Torinóból.

Juventus – Chelsea 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Chiesa (46.)
Sárga lap: Cuadrado (89.) illetve Alonso (18.), Ziyech (61.), Rüdifger (65.)
Piros lap: –

Juventus: Szcesny – Danilo, Bonucci, de Ligt, Alex Sandro – Rabiot (McKennie, 77.), Locatelli, Bentancur (Chiellini, 83.), Cuadrado – Chiesa (Kean, 77.), Bernardeschi (Kulusevski, 65.) . Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Chelsea: Mendy – Chrsitensen (Barkley, 75.), T. Silva, Rüdiger – Azpilicueta (Loftus-Cheek, 62.), Kovacic, Jorginho (Chalobah, 62.), Alonso (Chilwell, 46.) – Ziyech (Hudson-Odoi, 62.), Havertz, Lukaku. Menedzser : Thomas Tuchel

A csoport másik meccsén:

Zenit – Malmö 4-0

A csoport állása: