Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: Hulkék kiestek, döntős a címvédő – videóval

A gól nélküli döntetlenre végződő első mérkőzés után magyar idő szerint szerdára virradóra rendezték meg a Libertadores-kupa elődöntőjének visszavágóját két brazil csapat között…

(Photo by Douglas Magno – Pool/Getty Images)

A tavalyi győztes Palmeiras 1-1-es döntetlent harcolt ki az esélyesebbnek tartott Atlético Mineiro vendégeként, így az arrafelé még érvényben lévő idegenben lőtt gólszabálynak köszönhetően bejutott a Libertadores-kupa 2021-es döntőjébe. Az első mérkőzésen sérülés miatt elvesztett Diego Costát nélkülöző házigazda próbált több támadást vezetni, eleinte az Atlético előtt rendre több lehetőség adódott, azonban a vezetést képtelenek voltak megszerezni, és a vendégek sem játszottak veszélytelenül. Az első félidő hajrájában ismét a belo horizonte-i gárda dominált, Weverton azonban több alkalommal is bravúrral óvta meg kapuját a góltól, így nem született találat az első 45 perc alatt.

A fordulást követően is a kiesésre álló vendéglátó nyomott tovább, és néhány perccel a folytatást követően Jair bejátszásából a chilei Eduardo Vargas szerezte meg a vezetést érő találatot. Percekkel később Vargas újabb gólt szerezhetett volna, ziccerénél azonban Weverton lábbal, bravúros mozdulattal védett. Ezután a vendégek több ígéretes helyzetet dolgoztak ki, végül a félidő derekánál Gabriel Veron élesen játszott középre és a kapu elé berobbanó Dudu sodorta be a játékszert az üresen maradt hálóba. Az utolsó húsz percre megint a Mineiro számára lett sürgősebb, azonban Hulkék hiába erőlködtek és alakították ki a lehetőségeket, újabb gólt már képtelenek voltak szerezni, így lemaradtak a fináléról.

Libertadores-kupa, elődöntő, visszavágó:
Atlético Mineiro (brazil) – Palmeiras (brazil) 1-1 (0-0)
Gólszerzők:
E. Vargas (52.), ill. Dudu (68.)
Továbbjutott: a Palmeiras (brazil) 1-1-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal

 

Libertadores-kupa, az elődöntő programja

Palmeiras (brazil) – Atlético Mineiro (brazil) 0-0 és 1-1
Flamengo (brazil) – Barcelona SC (ecuadori) 2-0 és csütörtök, 02:30

Libertadores-kupa, döntő

Palmeiras (brazil) – Flamengo (brazil)/Barcelona SC (ecuadori) november 27., Montevideo

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!