Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa Sudamericana: kettős győzelemmel fináléban a Bragantino – videóval

Magyar idő szerint szerdáról csütörtökre virradóra rendezték meg a második számú dél-amerikai nemzetközi klubtorna elődöntőjének visszavágóját, melyet az első mérkőzésen aratott kétgólos győzelem után komoly lépéselőnyből várt a Red Bull brazil csapata…

(Photo by Nathalia Aguilar – Pool/Getty Images)

Az esélyesebb Bragantino együttese a második mérkőzést is 3-1-re megnyerve, kettős győzelemmel jutott be a Copa Sudamericana 2021-es döntőjébe a paraguayi Libertad ellen. A kétgólos előnyben lévő brazil gárda magabiztosan kezdte a mérkőzést, és már az első tíz percen belül megszerezte a vezetést a visszavágón is, miután az argentin Tomas Cuello balról befelé törve lőtt védhetetlenül a hosszú sarokba. A paraguayiak igyekeztek nem feladni, s kisvártatva tizenegyeshez jutottak, melyet azonban Diego Viera a kapu közepébe akart lőni, Cleiton kapus azonban nem ugrott el, hanem hárította az elhibázott kísérletet. A hazaiak az első félidőben még kapufáig is eljutottak, majd a szünet után H. Martínez felíveléséből Lorenzo Melgarejo fejesével kiegyenlítették a találkozó állását, de összesítésben még mindig kettő volt a hátrányuk. Alig öt percre éledtek fel a paraguayi remények, ekkor ugyanis egy mintaszerű akció végén Tomas Cuello újabb góljával visszavette a vezetést a Bragantino gárdája. Ugyan a Libertad támadásban maradt, egy gyors ellentámadás végén a hajrában Candido bejátszását követően Artur állította be a végeredményt.

A brazil gárda a visszavágót is kétgólos különbséggel nyerve, magabiztosan jutott be a sorozat döntőjébe.

Copa Sudamericana, elődöntő, visszavágó:
Libertad (paraguayi) – Bragantino (brazil) 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Melgarejo (52.), ill. Cuello (9., 57.), Artur (83.)
Továbbjutott: a Bragantino (brazil) kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel

 

Copa Sudamericana, az elődöntő programja

Bragantino (brazil) – Libertad (paraguayi) 2-0 és 3-1
Peñarol (uruguayi) – Athletico Paranaense (brazil) 1-2 és péntek, 02:30

Copa Sudamericana, döntő

Bragantino (brazil) – Peñarol (uruguayi)/Athletico Paranaense (brazil) november 20., Montevideo

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!