Libertadores-kupa: a Flamengo másodszor is legyőzte a Barcelonát – videóval

Az első mérkőzés idegenben kétgólos sikere után a két évvel ezelőtti győztes Flamengo előnyös helyzetből várhatta a Libertadores-kupa elődöntőjének visszavágóját…

(Photo by Franklin Jacome/Getty Images)

A két évvel ezelőtti győztes Flamengo a Libertadores-kupa elődöntőjének visszavágóján ugyancsak 2-0-ra diadalmaskodott az ecuadori Barcelona SC ellen, így magabiztosan jutott be a sorozat fináléjába. Pedig nem indult szerencsésen a találkozó a rióiak számára, mert sérülése miatt a veterán új igazolást, David Luizt már az első tíz perc végén le kellett cserélniük. A hazaiak több lehetősége ellenére nem sokkal később a Flamengo egy kontrából megszerezte a vezetést, miután Ribeiro kiugratásából Bruno Henrique a kapust is kicselezte volt eredményes. Az ecuadoriak az összetettben immár háromgólos lemaradás ellenére továbbra is becsülettel igyekeztek, több ordító lehetőségük is adódott a felzárkózásra, azonban Diego Alves kapus valamennyi próbálkozást hatástalanított. Néhány perccel a szünet után aztán végképp minden kérdés eldőlt, Ribeiro önzetlen előkészítéséből Bruno Henrique újabb gólt szerzett, így az első után a második mérkőzésen is duplázni tudott. Ezzel a két góllal pedig a Flamengo eldöntötte a továbbjutás kérdését, a Barcelona álomszerű menetelése az elődöntőben véget ért.

A novemberi fináléban a Flamengo ellenfele a címvédő Palmeiras gárdája lesz.

Libertadores-kupa, elődöntő, visszavágó:
Barcelona SC (ecuadori) – Flamengo (brazil) 0-2 (0-1)
Gólszerzők:
– ill. Bruno Henrique (18., 50.)
Továbbjutott: a Flamengo (brazil) kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel

 

Libertadores-kupa, az elődöntő eredményei

Palmeiras (brazil) – Atlético Mineiro (brazil) 0-0 és 1-1
Flamengo (brazil) – Barcelona SC (ecuadori) 2-0 és 2-0

Libertadores-kupa, döntő

Palmeiras (brazil) – Flamengo (brazil) november 27., Montevideo

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!