Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: Bruno Henrique duplája repítette a döntő felé a Flamengót – videóval

A gól nélküli döntetlenre végződő első párharc után a Libertadores-kupa elődöntőjének másik ágán csütörtökre virradóra a brazil Flamengo és az ecuadori Barcelona SC csapott össze egymással…

(Photo by Silvia Izquierdo-Pool/Getty Images)

Az előzetesen favoritnak tartott két évvel ezelőtti győztes Flamengo gárdája 2-0-s győzelmet aratott hazai környezetben a Barcelona SC együttese felett a Libertadores-kupa elődöntőjének odavágóján. A rióiak az első játékrész derekánál Bruno Henrique hibátlan közeli fejesével ragadták magukhoz az előnyt, aki Gabriel Barbosa bejátszását követően volt eredményes. Bár próbálkoztak helyzeteket teremteni a vendégek, kisvártatva egy lefordulás végén a brazilok szereztek újabb gólt, amikor Vitinho átadásából megint a korábban a Wolfsburgot is megjáró Bruno Henrique volt eredményes, kétgólosra növelve csapata előnyét. Az első etap ráadásának pillanataiban Nixon Molina második sárga lapjával a kiállítás sorsára jutott, emberhátrányba kerültek a vendégek. A második félidőben tíz emberrel is rendezni tudta a sorokat a Barcelona, és több komoly felzárkózási lehetősége is volt, a Flamengo védelme és Diego Alves kapus azonban hibátlanul végezte az elhárítást, és egészen a lefújásig megtartották kétgólos előnyüket. Az sem befolyásolt semmit, hogy a hajrában Leo Pereira kiállításával a Flamengo is tíz emberre fogyatkozva fejezte be a mérkőzést.

Libertadores-kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
Flamengo (brazil) – Barcelona SC (ecuadori) 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Bruno Henrique (21., 38.), ill. –
Kiállítva: Leo Pereira (89.), ill. N. Molina (45+2.)

 

Libertadores-kupa, az elődöntő programja

Palmeiras (brazil) – Atlético Mineiro (brazil) 0-0 és szeptember 29., szerda, 02:30
Flamengo (brazil) – Barcelona SC (ecuadori) 2-0 és szeptember 30., csütörtök, 02:30

Libertadores-kupa, döntő

Az elődöntők győztesei november 27., Montevideo

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!