Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sparta Praha: “Hagyják abba a gyermekeink bántalmazását!”

Ahogyan arról beszámoltunk, a szigetországi sajtóban jelentős visszhangot keltett, hogy a Sparta Praha-Rangers mérkőzésen (állítólag) rasszista megnyilvánulásokat tettek a jelenlévő gyerekszurkolók…

Mint ismeretes, a Sparta Praha egy korábbi büntetés hozományaként zárt kapuk mögött kellett volna, hogy játsszon, azonban az UEFA enyhítése után, 14 év alatti gyerekek kilátogathattak a mérkőzésre. A mérkőzést végül 10 ezer gyerek előtt rendezték meg, de a szigetországiak állítása szerint színes bőrű játékosukat a lelátóról rasszista megnyilvánulásokkal illették.

A cseh fővárosi csapat az alábbi közleményt intézte hivatalos csatornáin keresztül:

“Teljességgel hihetetlen, hogy egy ilyen mérkőzést követően az ártatlan gyermekek elleni támadásokkal, rasszizmus megalapozatlan vádjával kell szembenéznünk. Fiatal szurkolóinkat rengeteg sértés érte a közösségi médiában, ez elfogadhatatlan és nevetséges. Hagyják abba a gyermekeink bántalmazását! Helytelenül írják le a rajongóink viselkedését, még a hatéves gyermekeket is rasszizmussal vádolják, akiknek fogalmuk sincsen a fogalomról, ez szemtelenség.

A klub igazgatósága, a játékosok és edzők nevében szeretnénk köszönetet mondani a gyerekeknek, akik csodálatos és egyedi hangulatot teremtettek. Ez a mérkőzés bekerül a klubtörténelembe, de pozitív értelemben.”

A találkozót egyébként a cseh csapat 1-0-ra megnyerte a skót bajnokságot tavaly veretlenül megnyerő Rangers ellen, de az összecsapásnak alighanem a tárgyalóasztalnál még folytatása lesz.