Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: az ősi rivális legyőzésével állt élre a River Plate – videóval

Magyar idő szerint a vasárnap késő esti órákban rendezték meg a várva várt Superclásicót Argentína két legnépszerűbb csapata, a River Plate és a Boca Juniors között…

(Photo by Mariano Gabriel Sanchez/Anadolu Agency via Getty Images)

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) 14. fordulójának nagy rangadóján a River Plate gárdája 2-1-re legyőzte a Boca Juniors együttesét – a maximálisan engedélyezett – félháznyi szurkolótábor előtt a Monumentalban.

A két csapat a szokásokhoz híven, hamar egymásnak esett, és E. Pérez kőkemény talpalása után már az ötödik percben tetőfokára hágott a feszültség. Rendkívül feszült hangulatban zajlott a mérkőzés, többször is megállt a játék egy-egy tömegjelenet miatt. Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, Orsini azonban a szép elfutás végén méltatlanul lőtt a kapu mellé. Az első negyedóra végeztével Marcos Rojo egy perc különbséggel begyűjtött két sárga lapot, miután előbb kíméletlenül felvágta B. Romerót, majd Palavecinót borított fel, így a 16. percben mehetett zuhanyozni, a Boca pedig tíz emberrel folytatta. Alapjában véve borult fel a mérkőzés, a River átvette az irányítást. A “milliomosok” a 25. percben a vezetést is megszerezték, miután a lendületből meginduló Julián Álvarez több védő gyűrűjében a tizenhatos előteréből lövésre szánta el magát, és védhetetlenül emelt Rossi kapus ketrecébe. (1-0) Pár perccel később az emberhátrányban játszó vendégek próbálkoztak, Advíncula távoli lövése azonban csak a kapu tetejét súrolta. A River természetesen uralta a játékot, fölényben játszott és a szünet előtt újabb találatot helyezett el a Boca kapujában: egy gyönyörű támadás végén S. Simon jobb oldali bejátszásából a rövid saroknál érkező Julián Álvarez elegáns sarokmozdulattal pörgetett a hosszú sarokba a kapufa érintésével. (2-0) A házigazda így kétgólos előnnyel mehetett le a pihenőre.

Battaglia mester a szünetben újabb két cserével próbálta frissíteni tíz emberrel küzdő csapatát, de a folytatásban is érthető módon a River dominált. A Bocának minden erejét felemésztette a védekezés, a hazaiak pedig könnyen akár újabb gólokat is szerezhettek volna. Talán már nem koncentráltak annyira, mint korábban, ettől függetlenül Rossi kapus hibátlanul tette a dolgát a “genovaiak” ketrece előtt. Amikor pedig sem ő, sem pedig a védelem nem tudott hárítani, akkor a kapufa segített be nekik Angileri közeli kapáslövésénél az utolsó negyedórán belül. A River sokkal lendületesebb volt, de újabb gólokat már képtelenek voltak szerezni. A becsülettel küzdő Boca a hosszabbítás perceiben még összekapart magának egy szépítő gólt, Molinas szöglete után Carlos Zambrano fejese jutott át Armani kezein keresztül a gólvonalon, és bár hálóig nem ért el a játékszer, a gól ténye egyértelmű volt. Mindez azonban csak a szépítéshez volt elegendő a kiállítás miatt korán behozhatatlan hátrányba kerülő Boca számára.

Győzelmével a River átvette a vezetést az argentin tabella élén, egy ponttal megelőzve az eddigi éllovas Talleres Córdobát, amely hétfőn fog pályára lépni a fordulóban. Ellenben a kilencedik helyezett Bocát már 9 ponttal tudják maguk mögött, így az ősi rivális már aligha lehet veszélyes rájuk a hátralévő kilenc körben.

River Plate – Boca Juniors 2-1 (2-0)
Helyszín: Estadio Antonio Vespucio Liberti “El Monumental” (Buenos Aires) Vezette: Fernando Rapallini
Gólszerzők:
J. Álvarez (25., 43.), ill. Zambrano (90+4.)
Sárga lapok: E. Pérez (5.), J. Álvarez (27.), Rolheiser (89.), ill. Rojo (15., 16.)
Kiállítva:ill. Rojo (16.)

River Plate: Armani – Casco, Rojas, P. Díaz, Angileri – S. Simon, E. Pérez, de la Cruz – Palavecino (Rolheiser 59.) – J. Álvarez (M. Suárez 83.), B. Romero (Carrascal 34., Ponzio 83.). Vezetőedző: Marcelo Gallardo.

Boca Juniors: A. Rossi – Advíncula, Izquierdoz, Rojo, Fabra – D. González (E. Rolón 46.), Campuzano, Almendra (C. Medina 46.) – E. Cardona (Zambrano 21.) – Orsini (L. Vázquez 77.), Pavón (Molinas 76.). Vezetőedző: Sebastián Battaglia.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!