Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európába tart az argentin csatártehetség – sajtóhír

A múlt hétvégi megnyert Superclásico hőse kapcsán ismét felerősödtek a híresztelések, hogy rövid időn belül európai csapat kötelékébe szerződhet..

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Az olaszországi átigazolási hírekkel foglalkozó Calciomercato portálja szerint az Inter és az AC Milan csapata egyaránt kiszemelte a múlt hétvégi argentin rangadón duplázó Julián Álvarezt a River Plate csapatától. Eközben a TyC Sports arról ír, hogy a “milliomosok” vezetőségével híresen jó viszonyt ápoló Bayer Leverkusen ugyancsak szívesen látná a tehetséges támadót.

A 21 éves csatártehetség az első csapatban 2018-ban debütált, pályára lépett a Boca Juniors elleni, madridi Libertadores-kupa-döntő visszavágóján csereként, míg első gólját a profik között 2019 márciusában szerezte egy Independiente elleni bajnokin. A Libertadores-kupa tavalyi kiírásában az elődöntőig jutó csapata legeredményesebb játékosa volt öt találatával, miután a megszaporodó játékpercek adta lehetőséggel kiválóan tudott élni.

Álvarez 2019-ben mutatkozott be az U20-as válogatottban, melynek hamar kirobbanthatatlan alapembere lett, tavaly óta pedig már az U23-as keret állandó résztvevője, és a felnőtt válogatottba is egyre gyakrabban meghívják, tagja volt a Copa América-győztes csapatnak. Évekkel ezelőtt már járt próbajátékon a Real Madrid csapatánál, és a Juventus ugyancsak kacérkodott korábban a szerződtetésével.

Az idei bajnoki kiírásban 11 fellépés alatt a mostani duplájának köszönhetően már hét találatnál jár, mellyel ismét csapata legeredményesebb játékosa.