Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megszakadt az olasz válogatott világrekord-sorozata

Az olasz válogatott 2-1-es vereséget szenvedett hazai környezetben Spanyolország ellen a Nemzetek Ligája elődöntőjében, ezzel megszakadt a csapat hosszú ideje tartó veretlen szériája…

(Photo by Isabella Bonotto/Anadolu Agency via Getty Images)

Az Európa-bajnokságot megnyerő olasz válogatott egymást követő 37 mérkőzésen át nem talált legyőzőre, ezzel még szeptemberben megdöntötték a brazil és a spanyol korábbi világcsúcsát. Mindketten 35-35 meccset vívtak meg vereség nélkül, előbbi 1993 és 1996, utóbbi 2007 és 2009 között hajtotta végre nem mindennapi szériáját.

Az Azzurri ezt megelőzően több mint három éve nem talált legyőzőre, miután utoljára 2018. szeptember 10-én kapitulált Portugália ellen egy Nemzetek Ligája-találkozón. Azóta az Azzurri hibátlanul teljesítette az Eb-selejtezőket, megnyerte a kontinenstornát, hibátlan volt idáig az NL-sorozatban és veretlenül kezdett a világbajnoki kvalifikációban is, most azonban újra főhajtásra kényszerültek.

Az olaszok új világrekordot állítottak fel, a széria azonban most megszakadt. Roberto Mancini együttesének vereségével jelenleg a leghosszabb aktív veretlenségi szériát Argentína birtokolja, Lionel Scaloni együttese ugyanis a 2019-es Copa América-elődöntő óta lejátszott 22 mérkőzésén nem talált legyőzőre, de hosszú út áll még előttük ahhoz, hogy veszélyesek lehessenek az olasz válogatott világcsúcsára.