Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Newcastle: íme a leendő tulajdonos tervei, a BL-győzelem a cél!

Ugyan a hivatalos bejelentésre még várni kell, mégis szinte tényként közölhető, hogy az angol élvonalbeli bajnokságban szereplő Newcastle United FC szaúdi kézbe kerül: a Szarkák új birtoklója Bajnokok Ligája-sikerig vezetné a klubot – tudta meg a Sky Sports.

(Photo by Pool / Bandar Algaloud/Anadolu Agency/Getty Images)

A Newcastle tulajdonosi székét hamarosan a Szaúd-arábiai állami befektetési alap feje, Mohammed Bin Salman foglalhatja el, akinek nagyjából 434 milliárd dollár a vagyona – ez tizennégyszerese annak az összegnek, amellyel a Manchester City nagyfőnöke, Mansour Bin Zayed Al Nahyan sejk rendelkezik.

A brit lapok úgy értesültek, hogy Bin Salman legfőbb célja, hogy a Newcastle a kezei alatt megnyerje a legrangosabb európai kupasorozatot, a BL-t. Ehhez elsősorban a keret összetételét szeretné megújítani, valamint minden bizonnyal edzőváltásra is sor kerül majd.

Az új tulajdonos az akadémiára is nagy hangsúlyt fektetne, gyökeresen megváltoztatná a jelenlegi rendszert. A szaúdi tulajdonosi kör 80 százalékos birtokláshoz juthat, a Newcastle akár már csütörtökön bejelentheti a váltást.