Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvették a szaúdiak a Newcastle-t – HIVATALOS

A korábbi híreszteléseknek megfelelően, a csütörtök esti órákban az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Newcastle United csapata bejelentette, hogy új tulajdonos vette át a klub irányítását…

(Photo by Michael Driver/MI News/NurPhoto via Getty Images)

Ugyan a Premier League korábban már többször elutasította a tulajdonosváltást, a csütörtök esti órákban a Newcastle United együttese megerősítette, hogy a szaúdi hátterű befektetőcsoport megvette a klub többségi tulajdonrészét.

A hírek szerint a Szaúd-arábiai állami befektetési alap (PIF) az üzlet jóvoltából 80 százalékos részesedést szerzett a klubban, mellé csatlakozik a katari kapcsolatokkal rendelkező, londoni székhelyű PCP Capital Partners, és az RB Sports&Media. Az eddigi első ember, Mike Ashley 14 év után teljes tulajdonrészétől megvált.

A közlemény szerint a PIF-igazgató, Jaszir al-Rumjjan lesz a “szarkák” új első embere. A klub tervei között a mielőbbi stabilitás megteremtése szerepel, néhány éven belül megfelelő igazolásokkal bajnoki címért és Bajnokok Ligája-győzelemért szeretnének harcolni.

A BBC információi szerint a Premier League azért engedélyezte a tulajdonváltást, mert legitim biztosítékokat kapott arra, hogy nem a szaúdi állam irányítja majd a patinás klubot.