Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG sztárja is a Newcastle célkeresztjében – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, az angol bajnokságban (Premier League) jelenleg igencsak szerényen teljesítő Newcastle United tulajdonjogait megvásárolta a Szaúd-arábiai állami befektetési alap (PIF), amelyek jelentős anyagi lehetőségeket nyitottak meg a klub előtt…

(Photo by Xavier Laine/Getty Images)

A Calciomercato információi szerint a Newcastle United egyik kiszemeltje a Paris Saint-Germain soraiban kevesebb lehetőséghez jutó sztárcsatár, Mauro Icardi lehet akár már a közelgő, januári átigazolási időszak során.

A 28 éves argentin támadó korábban jobbára az olasz bajnokságban (Serie A) szerepelt, hiszen közel egy évtizedet töltött a ligában a Sampdoria és az Inter játékosaként. Hosszú éveken át a bajnokság megbízható gólfelelősei közé tartozott, összességében 188 meccs leforgása alatt 111 találatot jegyzett a bajnokságban, miközben a 2014-2015-ös szezonban 22 találattal, a 2017-2018-as kiírásban pedig 29 góllal bizonyult a mezőny legeredményesebb játékosának.

Icardi 2019 nyarán hosszas huzavona végén hat év után hagyta el a milánói óriásklubot, először kölcsönben került a francia bajnoki éllovashoz, végül múlt nyáron 50 millió euró és további bónuszok ellenében véglegesítették őt.

A rutinos támadó az első párizsi szezonja során 34 mérkőzésen 20 gólt szerzett, majd a második idényben többször is sérülésekkel bajlódva 28 találkozón 13 alkalommal volt eredményes, azonban sokan úgy vélik, hogy a PSG idei nyári sztárigazolásai révén végképp létszámfelettivé vált Mauricio Pochettino együttesében, hiszen rendszerint csak csereként kap lehetőséget, de tíz pályára lépésről már így is jegyez három találatot.