Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Neymar: “A 2022-es lesz az utolsó világbajnokságom”

A Paris Saint-Germain és a brazil válogatott támadója, Neymar legutóbbi interjújában elárulta, hogy szerinte a 2022-es világbajnokság lesz az utolsó tornája. 

(Photo by Pedro Vilela/Getty Images)

A 29 éves Neymar jelenleg is a brazil válogatottal készül a 2022-es katari világbajnokságra, ahová bár még hivatalosan nem jutottak ki, már szinte biztos, hogy ott lesznek.

A brazil támadó most a DAZN csatornának adott interjújában elmesélte, hogy szerinte ez lesz karrierje utolsó vb-je, mert nem lenne hozzá már lelkiereje. 

“Szerintem a 2022-es lesz az utolsó világbajnokságom. Azért gondolom így, mert nem tudom, hogy lenne-e elég lelkierőm ahhoz, hogy továbbra is a futballal foglalkozzak. Mindent meg fogok tenni, hogy minden jól alakuljon ezen a vb-n és nyerjek a válogatottammal. Gyerekkorom óta ez a legnagyobb álmom, és remélem, sikerülni is fog.”

Neymar a 2026-os világbajnokságon még csak 34 éves lesz, tehát nem a kora lesz az oka annak, ha már nem vesz részt azon a tornán. A brazil támadó eddig két vb-n vett részt: 2014-ben, amikor a bronzéremig jutott a brazilokkal, illetve 2018-ban, amikor a negyeddöntőben búcsúztak.