Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Argentína simán verte Uruguayt – videóval

Magyar idő szerint vasárnapról hétfőre virradóra újabb kört bonyolítottak le a dél-amerikai világbajnoki selejtezőzónában, mely során mindkét nagyágyú előtt komoly próbatétel állt…

(Photo by Gustavo Pagano/Getty Images)

A Copa América-győztes Argentína az előzetesen vártnál is simább, 3-0-s hazai győzelmet aratott Uruguay felett a Monumentalban. A “gauchók” aktívabban kezdték a mérkőzést, ám az első nagy lehetőség mégis a vendégek előtt adódott, öt perc elteltével Suárez közeli lövésénél E. Martíneznek kellett bravúrral védenie. Pár perccel később Lo Celso tekerése kerülte el centikkel Muslera kapujának hosszú felső sarkát. Az első játékrész felénél Suárez akrobatikus mozdulattal lőtt kapura pár méterről, E. Martínez azonban újabb bravúrt mutatott be vele szemben. A nagyobb vendég helyzetek ellenére a házigazda uralta a mérkőzést, az Albiceleste több támadást vezetett. Az első félóra végeztével Lo Celso kicselezte Muslera kapust, és már csak védők álltak vele szemben, lövése azonban a felső lécet találta el. Több további kisebb próbálkozás után a 38. percben szerezték meg a vezetést az argentinok, amikor Lionel Messi kapu elé tett bejátszásához N. González ugyan nem ért hozzá, de mozgásával Muslerát kellően megzavarta ahhoz, hogy a labda a hálóban kössön ki. Nem sokkal a szünet előtt egy közeli lecsorgó labdát Rodrigo De Paul pofozott a hálóba, 2-0-ra növelve ezzel a hazai előnyt a félidőre. A folytatásban is az egyre magabiztosabban játszó argentinok játszottak fölényben, s több kimaradt lehetőség után a 62. percben Lautaro Martínez passzolta be az ötösön belülről Lo Celso jobb oldali bejátszását. A második helyen álló argentinok ezzel magabiztos győzelmet arattak, míg az uruk maradtak a negyedik pozícióban, és még biztosan izgulniuk kell.

Argentína – Uruguay 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Messi (38.), De Paul (44.), La. Martínez (62.), ill.

 

A rendkívül nehéz helyzetben lévő Chile végre valamit javítani tudott és 2-0-ra legyőzte Paraguay válogatottját két hajrábeli találattal. Ennek ellenére az egykori kétszeres Copa-győztes még mindig öt pontra van a pótselejtezőt érő helyezéstől, és innentől kezdve gyakorlatilag már továbbra sem hibázhat. Paraguay számára ez a vereség a végelszámolásnál sokat jelenthet, most a hatodik helyen három pont a hátrányuk az ötödiktől.

Chile – Paraguay 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Brereton (69.), Isla (72.), ill.
Kiállítva: Aranguíz (74.), ill. Alderete (89.)

 

A selejtező aktuális állása

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!