Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Hollandia gálázott, a törökök egy 99. perces büntetővel nyertek

Folytatódtak a világbajnoki selejtezők európai küzdelmei. A G-csoportban Hollandia a 0 pontos Gibraltárt fogadta, és nagyon könnyen, gálázva nyert. A törökök egy 99. percben büntetővel szerezték meg a három pontot a lettek ellen, míg Norvégia is legyőzte Montenegrót. Az E-csoportban a csehek könnyedén nyertek a fehéroroszok ellen, két döntetlen után pedig a walesi válogatott is győzni tudott. 

(Photo by Laurens Lindhout/Soccrates/Getty Images)

G-csoport:

Hollandia – Gibraltár:

Nem meglepetésre hatalmas fölényben játszott Hollandia és a 9. percben meg is szerezte a vezetést, amikor van Dijk fejelt egy szöglet után a bal felső sarokba. A 18. percben a vendégek egyik védője kézzel ért labdához a tizenhatoson belül, amiért büntetőt kaptak a hazaiak, ám Depay próbálkozását védeni tudta a kapus. Két perccel később azonban már nem tudta megmenteni csapatát a góltól, hiszen a hollandok meglőtték a másodikat is, miután Klaassen passzából Depay most betalált. A végéig Wijnaldum két nagy helyzetet is elpuskázott, de a hosszabbításban ismét tizenegyeshez jutottak a hollandok, amit most Depay be is lőtt, ezzel pedig már három góllal vezettek a szünet előtt. 

A második félidőt is nagyon jól kezdte a holland válogatott, mivel a 48. percben újabb gólt szerzett: Lang beadását Dumfries fejelte a kapu bal oldalába. A hazaiak már nem erőltették meg magukat, miközben Gibraltár szinte egyáltalán nem tudta megnehezíteni a dolgukat. végül a 76. percben az ötödik góljukat is meglőtték, amikor Weghorst fejelt labdáját Danjuma lőtte a hálóba. A mérkőzést a 86. percben zárták le egy hatodik találattal, amikor Depay tette a labdát Malen elé, aki közelről kilőtte a bal alsó sarkot. A hollandok továbbra is magabiztosan vezetik a tabellát, Gibraltár pedig továbbra is 0 ponttal utolsó a csoportban.

Hollandia – Gibraltár 6-0 (3-0)
Gólszerzők: van Dijk (9.), Depay (21. 45+4.), Dumfries (48.), Danjuma (75.), Malen (86.) ill. –
Sárga lap: – ill. Torilla (18.)
Kiállítás: – ill. –

Lettország – Törökország:

Sokkal jobban játszottak a törökök az első félidőben, ám nem tudtak gólt lőni. A befejezésekkel végig gondban voltak, és sok szögletet rúgtak. A legnagyobb helyzetük a 35. percben érkezett, amikor Yilmaz lőhetett jó helyről szabadrúgást, de kicsivel a kapu fölé lőtte.

A második félidőben bár továbbra is jobban játszottak a törökök, a lettek is tudtak veszélyeztetni. Az 51. percben Calhanoglu próbálkozott egy szabadrúgással, de a lövés centikkel elkerülte a kapu bal oldalát. A 70. percben ráadásul szinte a semmiből megszerezte a vezetést, amikor Demiral lábáról saját kapujába pattant a labda. Nem örülhettek azonban sokáig a hazaiak, mivel a 76. percben egyenlített Törökország: Ünder ívelte be a labdát Dursunra, aki közelről fejelt a kapu bal oldalába. A végére még megrohamozták a törökök a lett kaput, és a 86. percben Ünder lövését védte a kapus bravúrral, majd Dursun ziccerét ütötte ki. Végül nagyon hosszúra nyúlt a hosszabbítás, mivel a büntetőhöz jutottak a vendégek, amit Yilmaz révén értékesítettek is a 99. percben, ezzel pedig nyertek is. A törökök ezzel a győzelemmel is csak harmadikak a csoportban, míg a lettek az ötödikek maradtak.

Lettország – Törökország 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Demiral (70. – öngól) ill. Dursun (76.), Yilmaz (90+9. – büntetőből)
Sárga lap: Jaunzems (3.), Ciganiks (50.), Tarasovs (87.), Ozols (90+2.) ill. Yilmaz (57.)
Kiállítás: – ill. –

Norvégia – Montenegró:

Veszélyesebben játszottak a norvégok az első játékrészben, és a helyzetet, amit még a 28. percben Daehli elpuskázott, a 29. percben Elyounoussi már gólra váltotta egy erőteljes fejessel. A 42. percben Jovetic eresztett el egy bombát a tizenhatosról, de a labda centikkel elsuhant a kapu bal oldala mellett, így már nem változott az eredmény a szünetig.

A második félidőben jobban játszott valamivel Montenegró, ám hiába támadtak sokszor, a befejezéseik pedig pontatlanok voltak. Az 52. percben voltak a legközelebb a gólhoz, amikor Jovetic próbálkozott, de a kapu bal oldala mellé ment a labda. A 72. percben Jovetic fejese szállt el kevéssel a kapu felett. A 94. percben a vendégektől Vesovic két perc alatt két sárgával kiállíttatta magát, ezt követően pedig a megnyúlt hosszabbításban végül lőtt egy másodikat is a norvég válogatott ismét Elyounoussi révén. A norvégok így átvették a második helyet a tabellán, Montenegró pedig a negyedik maradt.

Norvégia – Montenegró 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Elyounoussi (29. 90+6.) ill. –
Sárga lap: Nyland (73.), Gregersen (90+2.) ill. Vujacic (49.)
Kiállítás: – ill. Vesovic (90+4.)

A G-csoport jelenlegi állása:


E-csoport:

Fehéroroszország – Csehország:

Nagy fölényben játszottak a csehek az első félidőben, amit a 22. percben gólra is váltottak: Sadilek beadására csapott le Schick, aki gyorsan a bal alsó sarokba lőtt. Ezt követően még többször próbálkoztak a vendégek Schick és Vydra révén, de a hazaiak kapusa nagyokat védett.

A második félidőben jobban dominált a cseh válogatott, előbb Pesek, majd Schick  is gólt szerezhetett volna, de nem találták el a kaput. A 65. percben végül összejött nekik a gól, amikor Schick passzolt Hlozek elé, aki a védőket megelőzve a kapu bal felső sarkába lőtt. A csehek már félgőzzel is lehozták a maradék időt, és ezzel a második helyre ugrottak fel a tabellán, a fehéroroszok pedig az ötödikek.

Fehéroroszország – Csehország 0-2 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Schick (22.), Hlozek (65.)
Sárga lap: Bykov (17.), Pechenin (24.), Yudenkov (90+1.) ill. Hlozek (72.), Zima (73.)
Kiállítás: – ill. –

Észtország – Wales:

Bár a papírforma szerint Walesnek fölényben kellett játszania, nem dominálták nagyon az első félidőt. A vezetést viszont így is megszerezték a 12. percben Moore találatával. A vendégek bár még próbálkoztak a játékrészben, és egyszer-egyszer az észtek is veszélyeztettek, az eredmény már nem változott a szünet előtt.

A második félidőben kiegyenlítettebb volt a játék képe, ám hiába javult fel Észtország, egyszerűen nem tudott betalálni a vendégek hálójába. Wales ezzel a győzelemmel a harmadik a tabellán, míg az észtek jócskán lemaradva a negyedikek.

Észtország – Wales 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Moore (12.)
Sárga lap: Pikk (24.), Kait (31.) ill. Wilson (35.), Thomas (55.)
Kiállítás: – ill. –

Az E-csoport jelenlegi állása: