Southgate: “Magyarország megérdemelte az egy pontot”

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar válogatott kedd este 1-1-es döntetlent játszott Anglia ellen a Wembley-ben világbajnoki selejtezőn…

(Photo by Robin Jones/Getty Images)

A mérkőzést követően az Eb-döntős angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate saját csapata játékának elemzése mellett a mieink dicséretére is kitért:

“Magyarország nagyon jól játszott, a nyáron is láthattuk, hogy még a nagy csapatok is nehezen törik meg az ellenállást, ezért volt meglepő, hogy mintha a budapesti meccsen jobban kinyíltak volna. Most viszont büszkén, jól védekezve, fegyelmezetten játszottak, ezért dicséret illeti őket, megérdemelték az egy pontot.

Általánosságban irányítottunk, de mintha kissé izgatottabbak lettünk volna, ami nem megszokott. Nem mindig gyakoroltunk elég nyomást az ellenfélre. Sikerült válaszolnunk a gólra, ám hiába volt több helyzetünk, szerintem mégsem érdemeltünk győzelmet. Próbáltuk a cserékkel felrázni a csapatot, frissíteni, mert nem nagyon voltak nagy helyzeteink, ezért is változtattunk, illetve a szerkezeten is módosítottunk, mert úgy tűnt, a kontráknál sebezhetőek vagyunk. Ez megoldódott, de sajnos elöl így sem váltunk veszélyesebbé.”

A pontvesztés ellenére az angolok továbbra is veretlenül vezetik a csoportot három ponttal Lengyelország előtt.

A selejtező csoport aktuális állása