Az olasz legenda is megszólalt a kétévente való vb-rendezésről

A FIFA tervei szerint belátható időn belül kétévente rendeznék meg a világbajnokságot, amely azonban egyre több szervezet és szereplő ellenzését váltja ki…

 

 

Az UEFA újbóli ellenzése mellett az európai labdarúgóklubokat tömörítő szervezet (ECA) is ellenzi a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) forradalmi tervét, miszerint 2026 után az eddigi négy helyett kétévente rendezzenek világbajnokságokat. Ezúttal az AC Milan technikai igazgatója, az egykori kiváló hátvéd, Paolo Maldini szólalt fel:

“Nem gondolnám, hogy jó ötlet lenne kétévente világbajnokságot játszani. Szerintem ezzel csökkenne ennek a nagyszerű sporteseménynek a presztízse, egyúttal egy csaknem százéves hagyományt tüntetnének el, amiért kár lenne. Bízom benne, hogy ez a tervezet nem fog megvalósulni.”

A kétévenkénti vb-rendezést a kontinentális szövetségek közül az európai és a dél-amerikai sem támogatja, azzal kapcsolatoson az ECA-hoz hasonló éles kritikákat fogalmaztak meg.

A kétévenkénti vb-rendezés Gianni Infantino FIFA-elnök forradalmi terve, az erről szóló tanulmány elkészítéséhez a szervezet 211 tagjából 166 támogatását sikerült megnyernie májusban. A nemzetközi szövetség tervei értelmében már a 2026-os észak-amerikai világbajnokság után két évvel, 2028-tól kezdődően rendeznék meg sűrűbben a világbajnokságot.