Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a São Paulo régi-új edzője – HIVATALOS

Hernán Crespo leváltása után a brazil élvonal patinás csapata közismert személyiségét nevezte ki újból a kispadra…

(Photo by Miguel Schincariol/Getty Images)

A brazil bajnokságban (Campeonato Brasileiro) szereplő São Paulo együttese bejelentette, hogy korábbi kiváló kapusa, Rogério Ceni lett a gárda régi-új vezetőedzője.

Az újonnan kinevezett szakember a világ valaha volt legtöbb gólját szerző kapusa, aki annak idején pályafutása nagy részét az SPFC csapatánál töltötte. Rogério Ceni az együttes alkalmazásában eltöltött 25 év alatt mindent egybevetve 1257 profi mérkőzésen lépett pályára, kapusok közti abszolút rekordot jelentő 131 gólt szerzett, és összesen 20 trófeát nyert a klubjával, beleértve három brazil bajnoki címet, két Libertadores-kupát, és a 2005-ös klubvilágbajnoki aranyérmet.

Korábban edzőként 2017-ben már fél éven át irányította az együttest, regnálása alatt 35-ből 14 mérkőzést nyertek meg. Azóta egyéb brazil csapatok foglalkoztatták, legutóbb idén júliusig a Flamengo trénere volt, azonban a kispadról egyelőre képtelen volt megközelíteni egykori klasszisát.

Elődje, az argentin Crespo február óta irányította a patinás brazil egyletet, ahol első nekifutásra veretlenül megnyerték a regionális bajnokságot, viszont az országos bajnokságban továbbra is csak botladozik a csapat. Az aktuális élvonalbeli idényben az SPFC 25 forduló alatt szerzett 30 ponttal csak a tizenharmadik pozíciót birtokolja.