Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: Bartomeu nem engedte el Messit tavaly

Roppant érdekes interjút hozott össze a Mundo Deportivo. A lap ugyanis az FC Barcelona korábbi elnökét, a gyűlölt Josep María Bartomeut szólaltatta meg, aki egyfajta hősként állította be magát.

(Photo by Miguel Ruiz/FC Barcelona via Getty Images)

A bűncselekményekkel is vádolt Bartomeu több, mint hat éven keresztül vezette elnökként az FC Barcelonát. Sajnos, vagy sem, de a katalán szakember megbukott, és a jelek szerint a múltban hiába volt részese a pályán elért sikereknek, a csőd felé kormányozta a világ egyik legnépszerűbb klubját.

A 2020-as év egyik legnagyobb szenzációja volt, hogy Lionel Messi le akart lépni a problémákkal küzdő együttestől, ahol nem érezte azt, hogy ésszerűen mennének a dolgok. Az argentin zseni végül maradt még egy szezont, hogy aztán lejáró szerződését követően, a Barca számára ingyen igazolhasson a régi BL-riválishoz, a francia Paris Saint-Germainhez.

Bartomeu, hogy szerezzen néhány plusz pontot a közvélemény előtt, azt állítja, hogy ő tartotta tavaly a klubnál Messit. Ugyanis egy másik európai sztárcsapathoz nem kívánta elengedni:

„El akarta hagyni a klubot, de ahányszor erről beszéltünk, én mindig azt mondtam, hogy nem. Mindig azt hittem, hogy Messi mennyire fontos nekünk, és hogy a Barca is nagyon fontos a számára. Mondtam neki, hogy távozhat, mint Xavi és Iniesta: Katarba, Kínába vagy az Egyesült Államokba. Tiszteltük volna érte. Messinek azonban akkor még nem volt csapata, csak szabad akart lenni. Mondtuk neki, hogy azt akarjuk, hogy a Barca legyen az utolsó klubja Európában. Ez történt tavaly nyáron. Szerettük volna, hogy maradjon, de ő azt mondta, hogy el akar menni. Csak nem tudta még, hogy hová. Mindig megkérdeztem tőle, hogy hova igazolna.”

– árult el Messi maradásáról háttér-információkat, Bartomeu.