Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Brazília is lemosta Uruguayt – videóval

Csütörtökről péntekre virradóra újabb teljes fordulót bonyolítottak le a dél-amerikai világbajnoki selejtezőzónában…

(Photo by Buda Mendes/Getty Images)

Néhány nappal az argentinoktól elszenvedett sima vereséget követően Uruguay újra beleszaladt a késbe, Brazília 4-1-re verte őket Manausban. A brazilok rámenősen kezdték a mérkőzést, és már az első tíz perc végén megszerezték az előnyt, Fred bejátszásából Neymar a kapust is kicselezve volt eredményes közvetlen közelről. Újabb szűk tíz minutummal később egy lecsorgó labdát Raphinha pofozott be a hálóba a kapu torkából, 2-0-ra módosítva ezzel az eredményt. A két korai gól megalapozta a brazilok magabiztosságát, az uruk pedig igencsak bizonytalanul játszottak, akár már az első félidőben tovább nőhetett volna a különbség, Muslera több alkalommal is bravúrral hárított. A fordulás után sem változott a játék képe, noha Cavani lőtt egy lesgólt, az 58. percben Neymar kiugratásából Raphinha a második gólját is megszerezte, miután kíméletlenül kilőtte a hosszú sarkot. Uruguay elkeseredett próbálkozásai a 77. minutumban végre egyszer célba értek, Luis Suárez kíméletlen szabadrúgásgólt ragasztott Ederson ketrecébe. Ennek ellenére az utolsó szó ismét csak a braziloké volt, Gabriel Barbosa fejesét Muslera védte be a saját kapujába, ezzel alakult ki a 4-1-es különbség. Uruguay a két legnagyobb riválistól is három-három góllal kapott ki, ezzel alaposan beárazták őket, hogy gyakorlatilag osztálykülönbséggel le vannak maradva róluk, egyúttal visszacsúsztak a pótselejtezős ötödik helyre, és még a kvalifikáció miatt is nagyon izgulhatnak.

Brazília – Uruguay 4-1 (2-0)
Gólszerzők: Neymar (10.), Raphinha (18., 58.), Gabriel Barbosa (83.), ill. L. Suárez (77.)

 

Az egyre inkább magára találó Chile egymást követő második hazai győzelme alkalmával a sereghajtó Venezuelát múlta felül 3-0 arányban. Lasarte együtteséből a Fiorentina légiósa, Erick Pulgar már az első félidőben két gólt szerzett, mellyel elévülhetetlen győzelmet szerzett a végül teljesen magabiztos sikerből. A kétszeres Copa-győztes szinte lehetetlen helyzetből két diadallal gyakorlatilag életben maradt és felzárkózott a mezőny első feléhez, és jelenleg három pontra van a pótselejtezőt jelentő ötödik helyezéstől.

Chile – Venezuela 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Pulgar (18., 37.), Brereton (73.), ill.

 

 

A selejtező aktuális állása

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!