Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Liverpool gála és Firmino mesterhármas a Watford ellen – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 8. fordulóját a Watford-Liverpool mérkőzés nyitotta. Jürgen Klopp gárdájának nem volt nehéz feladata, ezt pedig kihasználták a támadói is: Firmino mesterhármast szerzett, de mellett Mané és Szalah is betalált. 

(Photo by John Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Már az első félidőben olyan hatalmas fölényben játszott a Liverpool, hogy a Watfordnak egyetlen próbálkozása sem volt. A vezetést a 9. percben szerezték meg a vendégek, amikor Szalah passzát követően Firmino kapásból lőtt a tizenhatosról a bal alsó sarokba. Pár perccel később maga az egyiptomi is próbálkozott, de Foster bravúrral védett. A második gólt végül a 37. percben szerezték meg, amikor Milner passzolt remekül Firmino elé, akinek már csak az üres kapuba kell lőnie a labdát. A 42. percben még Keita került ziccerbe, ám a remekbeszabott lövésének egy védő az utolsó pillanatban útját állta.

A második félidőben sem változott meg a játék képe, ám a Liverpool jobban kihasználta a helyzeteit. Az 52. percben már érkezett is a harmadik találatuk, miután Firmino varrt be egy kipattanót az ötös vonaláról. Nem kellett sokat várni a negyedik gólra sem, hiszen az 54. percben Szalah remek egyéni akcióját követően lőtt Ben Foster kezei mellett a hálóba. A 73. percben rögzítették a Watford első, valamire való helyzetét, amikor Cucho kapott jó passzt a tizenhatoson belül és kapura is lőtt, de a labda messze a kapu jobb oldala mellé ment. A 85. percben már sokkal közelebb álltak a szépítéshez, ekkor Sarr próbálkozott, ám lövése csak a bal kapufát találta el. A haza gól helyett a 91. percben még lőtt egy ötödiket a Liverpool, ami Firmino mai harmadik találata volt egyben. A brazil támadónak Williams passza után már csak az üres kapuba kellett lőnie a labdát.

Watford – Liverpool 0-5 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Mané (9.), Firmino (37. 52. 90+1.), Szalah (54.)
Sárga lap: – ill. –
Kiállítás: – ill. –

A forduló eddigi eredményei és további programja:

Szombat:
Watford – Liverpool 0-5
16:00 Aston Villa – Wolves
16:00 Leicester – Manchester United (Tv: DigiSport 1)
16:00 Manchester City – Burnley
16:00 Norwich – Brighton
16:00 Southampton – Leeds
18:30 Brentford – Chelsea (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
15:00 Everton – West Ham (Tv: Spíler 1)
17:30 Newcastle – Tottenham (Tv: DigiSport 1)
21:00 Arsenal – Crystal Palace (Tv: Spíler 1)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: