Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: megszerezte 100. gólját Sadio Mané az angol bajnokságban – videóval

Ahogy arról beszámoltunk, a Liverpool 5-0-ra ütötte ki a Watfordot. Az első gólt Sadio Mané szerezte, aki ezzel már 100 gólnál tart a PL-ben. 

(Photo by Tess Derry/PA Images via Getty Images)

Sadio Mané is belépett a “százasok” klubjába, miután a Liverpool színeiben a Watford ellen meglőtte a 100. találatát a Premier League-ben. Ha az összes sorozatot nézzük, a szenegáli támadó már elérte ezt az álomhatárt a múlt hónapban.

Mané lett a 31. játékos, aki 100 gólt lőtt az angol első osztályban, viszont csak a harmadik afrikai labdarúgó, aki elérte ezt a számot Les Ferdinand (149) és Emile Heskey (110) után.

A szenegáli támadó a legelső gólját a Premier League-ben még a Southampton színeiben szerezte 2014-ben a Stoke City ellen, röviddel azután, hogy leigazolták az RB Salzburgból 3,6 millió fontért. Ott végül 21 gólig jutott a bajnokságban két szezon alatt, mielőtt 2016-ben csatlakozott volna a Liverpoolhoz. A legjobb idénye a 2018/19-es kiírás volt, ahol PL-gólkirály lett a csapattársával, Mohamed Szalah-val és Pierre-Emerick Aubameyanggal egyetemben.