Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: kétgólos hátrányban volt, mégis nyerni tudott a Milan! – videóval

Az olasz élvonalbeli bajnokság 8. fordulójának szombat esti mérkőzésén az AC Milan hazai pályán kétgólos hátrányból fordítva begyűjtötte a három pontot a Hellas Verona ellen.

(Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

A milánóiak számára nem indult túl jól a találkozó, hiszen már a 7. percben hátrányba kerültek: Gianluca Caprari volt eredményes. Nem sokkal később már kettővel mentek a vendégek, Antonin Barak is bevette a Mike Maignant helyettesítő Ciprian Tatarusanu kapuját – a felek ezzel az eredménnyel vonulhattak a szünetre.

A második játékrészben alaposan felpörgette a ritmust Stefano Pioli legénysége, aminek először az 59. minutumban lett meg az eredménye: a francia válogatott csatár, Olivier Giroud szépített. Negyed órával a végső sípszó előtt Franck Kessié egyenlített büntetőből, majd két perccel később Koray Günter vétett öngólt, amivel a Milan megfordította a meccs állását. Az összecsapáson Zlatan Ibrahimovic csereként lépett pályára a hajrában.

A Rossoneri ideiglenesen ugyan, de élre ugrott a Serie A tabelláján, míg a Verona a 13. helyen tanyázik – előbbi a Bologna, utóbbi pedig a Lazio ellenfele lesz a következő játékhéten.

Olaszország, Serie A, 8. forduló
AC Milan – Hellas Verona FC 3–2 (0-2)
Helyszín: San Siro; Játékvezető: Alessandro Prontera
Gólszerzők: Giroud (59.), Kessié (76. – büntető), Günter (78. – öngól), ill. Caprari (7.), Barak (24.)
Sárga lap: Ballo-Touré (81.), ill. Ceccherini (5.), Kalinic (25.), Casale (38.), Veloso (54.)

Milan: Tatarusanu – Calabria, Romagnoli, Tomori, Ballo-Touré – Bennacer (Ibrahimovic 77.), Kessié – Saelemaekers (Castillejo 46.), Maldini (Krunic 46.), Rebic (Leao 36.) – Giroud (Tonali 82.). Vezetőedző: Stefano Piolo.

Verona: Montipo – Ceccherini (Sutalo 46.), Günter, Casale – Faraoni, Ilic, Veloso (Tameze 60.), Lazovic (Cancellieri 79.) – Barak, Caprari (Simeone 60.) – Kalinic (Lasagna 63.). Vezetőedző: Igor Tudor.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Szombat
Spezia 2–1 Salernitana
Lazio 3–1 Inter

Vasárnap
12:30 Cagliari – Sampdoria
15:00 Empoli – Atalanta
15:00 Genoa – Sassuolo
15:00 Udinese – Bologna
15:00 Napoli – Torino
20:45 Juventus – Roma

Hétfő
20:45 Venezia – Fiorentina

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: