Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Franciaország: “Benzema érdemli meg az Aranylabdát!”

A regnáló világbajnok országában nagy az egyetértés azt illetően, hogy mind klubjában, mind a válogatottban rendre a legmagasabb szinten teljesítő Karim Benzema megérdemelné az idei Aranylabdát.

(Photo by Isabella Bonotto/Anadolu Agency via Getty Images)

A Ligue 1 hazai edző szerint nem kérdés, hogy a Real Madrid klasszisa rászolgált a futballvilág legrangosabb egyéni elismerésére.

“Amit a Real Madridban és a francia válogatottban nyújtott az elmúlt egy évben, az egészen elképesztő! Olyan teljesítményt hoz hosszú ideje, amivel megérdemelné az Aranylabdát!” – fogalmazott a Nantes edzője, Antoine Kombouare, akinek gondolatát az Angers irányító Gerald Baticle a következőkkel egészítette ki: “Természetesen mások is vannak, akik rászolgáltak a díjra, de csalódott lennék, ha nem Benzema nyerné az Aranylabdát! Abszolút megérdemelné!”

“Nem tudnám megmondani, hogy ki az igazi favorit, de nagyon remélem, hogy Benzema nyer! Ismerem őt fiatal kora óta még a Lyonból. Megszállottan, elhivatottan dolgozott azért, hogy a legjobbak közé emelkedhessen – Oda került! Nagyon boldog vagyok, hogy visszatért a válogatottba is! Szerintem most ő a világ legjobb játékosa!” – ezeket már a Benzemát jól ismerő, jelenleg a Nice együttesénél dolgozó Christophe Galtier nyilatkozta.

A Nice trénerével nagyon összhangban állt a lille-i Jocelyn Gourvennec gondolata.
“Azzal a teljesítménnyel, amit a Nemzetek Ligája négyes döntőjében produkált, rászolgált az Aranylabdára. Extra-klasszis volt a pályán! Elképesztő, ahogyan futballozik az elmúlt évben! Úgy futballozik, mint az Aranylabda legfőbb esélyese!” – így a Lille 49 esztendős edzője (…)

(…) Érdemes még elgondolkozni a Rennes-t irányító Bruno Genesio szavain.

“Remek szezont fut most is a Real Madriddal, de ez így van már több éve! Amit a klubjában produkál az elmúlt 10 évben, az utánozhatatlan! Amikor egy akkora klubban, mint a Real Madrid hosszú-hosszú ideje így teljesítesz, akkor szerintem rászolgálsz az Aranylabdára!”