Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: mesterhármas repítette a bajnoki cím felé a Rivert – videóval

A néhány héttel ezelőtt a Boca Juniors elleni rangadó megnyerésével az argentin bajnokság (Liga Profesional) élére álló River Plate gárdája gőzerővel halad a bajnoki cím begyűjtése felé…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

Az argentin listavezető River Plate gárdája hátrányból fordítva diadalmaskodott 3-1-re a gyengélkedő San Lorenzo elleni fővárosi rangadón. Noha a hazaiak kezdték aktívabban a találkozót, az első játékrész derekánál jókora meglepetésre a Ciclón szerzett vezetést, miután egy kósza ellentámadás végén Nicolás Fernández talált be Armani hálójába. Tíz percet sem kellett azonban várni a River válasza, s Simon előkészítéséből Julián Álvarez a büntetőterület előteréből lőtt védhetetlen gólt. Kisvártatva a tehetséges támadó egy remek lefordulást követően a kapufát találta el. 1-1-es eredmény mellett fordultak a csapatok, de a házigazda fölénye egyre inkább egyértelművé vált. A második etap feléhez közeledve egy közeli kipattanó értékesítésével Julián Álvarez juttatta ismét előnyhöz csapatát. Több további kimaradt lehetőség után a hajrában Julián Álvarez napi harmadik találatával biztosította be a River győzelmét, miután Rojas előre vágott indítására megelőzte a kapust és éles szögből a hálóba helyezett.

Mivel eközben az üldöző Talleres Córdoba vereséget szenvedett a címvédő Colón elleni rangadón, a River előnye immár négy pont a bajnoki tabella élén kilenc fordulóval a szezon vége előtt.

River Plate – San Lorenzo 3-1 (1-1)
Gólszerzők: J. Álvarez (31., 65., 85.), ill. N. Fernández (22.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)

 

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!