Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: a Sheriff csapatkapitányának álma teljesül holnap

Holnap este a San Siroban vendégeskedik a Bajnokok Ligája történetének egyik legnagyobb meglepetését okozó klubja. A moldovai bajnok Sheriff Tiraspol a sorozat 2010-es győzteséhez, az Internazionaléhoz látogat.

(Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

A Sheriff mindenféle papírformára és az esélytelenség terhére rácáfolva nyerte meg első két BL-csoportmeccsét a Sahtar Donyeck és a Real Madrid ellen. A kelet-európai kiscsapat kedden az Inter ellen bizonyíthat, amely olasz bajnokként tért vissza a sorozat csoportkörébe.

A találkozót felvezető interjújában a Sheriff csapatkapitánya, Frank Castaneda roppant nagy tisztelettel beszélt az ellenfélről. A kolumbiai származású lelkesedése egyértelmű:

„Mindannyiunk álma volt a két győzelem a Sahtar és a Real ellen. Nyitott szemmel éljük ezt az álmot, és élvezzük ezt a nagyon szép pillanatot a futballista karrierünkben. A San Siroban játszani az Inter ellen egy másik álom beteljesülése lesz. Egy történelmi klub, ahol nagyszerű kolumbiai futballisták is játszottak. Sokat követtem őket már a múltban is, mióta Iván Córdoba náluk játszott. Nagy bajnok és példakép, követtem a meccseit a kék-feketéknél a történelmi triplázásig. Képzelhetik, hogy most milyen érzés lesz ez ellen a csapat ellen játszani a saját stadionjukban, a Bajnokok Ligájában. Egy álom! Különleges lesz számomra.”

– áradozott a lehetőségről, Castaneda.

Az említett Córdobán kívül még Freddy Guarín (2012), Jeison Murillo (2015-2017) és Nelsn Rivas (2007-2011) játszott az Inter mezében kolumbiaiként.