Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pedri után újabb fiatal játékosával hosszabbít a Barcelona

Először a katalán Mundo Deportivo hozta le a hírt, utána pedig Barcelona vezetőedzője is megerősítette, hogy hamarosan új szerződést ír alá a klub saját nevelésű játékosa, Ansu Fati.

(Photo by Adria Puig/Anadolu Agency via Getty Images)

Bár hivatalos bejelentés még nincs, Ronald Koeman és a Mundo Deportivo már úgy tudja, hogy a Barcelona szóban megállapodott Ansu Fatival és ügynökével, Jorge Mendessel a a fiatal támadó szerződéshosszabbításáról és már csak a papírmunka van hátra.  Fati állítólag újabb 5 évre ír alá, így 2027-ig köti majd új kontraktusa a katalán gárdához. A lap szerint a vezetőség egy hatalmas, 1 milliárd eurós kivásárlási árat is szeretnéne belerakni az új szerződésbe.

A Barcelona legutóbb egy másik tehetséges játékosával, a 18 éves Pedrivel is hosszabbított 2026-ig.

Ansu Fati a katalán gárda egyik legnagyobb reménysége, akiben Lionel Messi utódját látják, ezért meg is kapta az argentin által hátrahagyott legendás 10-es mezt. Bár még mindig csak 18 éves, már most több rekord is kapcsolódik a nevéhez: többek között ő a legfiatalabb gólszerző a Bajnokok Ligája, a La Liga és a spanyol labdarúgó-válogatott történetében. A fiatal támadó sajnos az elmúlt egy év nagy részében sérüléssel bajlódott, de szeptember végén góllal tért vissza a csapatba.