Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FIFA-klubvilágbajnokság: Megvan a torna új helyszíne! – Hivatalos

A mai nap folyamán a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bejelentette, hogy az eredetileg decemberre kiírt klubvilágbajnokságot a jövő év elejére halasztják.

Mint arról korábban beszámoltunk, eredetileg idén decemberben Japán adott volna otthont a klubvilágbajnokságnak, ám végül a koronavírus-járvány miatt visszaléptek a rendezés jogától. A megüresedett “posztra” két jelentkező is akadt, két közel-keleti ország, Katar és az Egyesült Arab Emírségek személyében. A FIFA azt ígérte, hogy mostanára meghozzák a döntést, hogy mi legyen a klubvilágbajnokság sorsa, és ez végül meg is született. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség végül úgy döntött, hogy a tornát az Arab Emírségekben fogják megrendezni. A közleményben pontos dátum még nem szerepel, egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy december helyett a jövő év elejére halasztják a sorozatot.

Mint ismert, a klubvilágbajnokságon, Európa, Észak- és Közép-Amerika, Dél-Amerika, Afrika, Ázsia, valamint Óceánia legjobbja, továbbá a rendező ország bajnokcsapata mérkőzik meg a klubvilágbajnoki címért.