Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: Fati szerint nem jelent extra nyomást Messi öröksége

A napokban került meghosszabbításra Ansu Fati szerződése az FC Barcelona együttesével. A tizennyolc esztendős támadó a bizalom jeleként már nyáron megkapta Lionel Messi tízes mezszámát, amelyért igyekszik hálát mutatni.

(Photo by David Ramos/Getty Images)

Nem könnyű a történelmi nagyságok, különösen Lionel Messi nyomába lépni. A spanyol válogatott Ansu Fati mégis megpróbálja. A guineai származású szélső tegnap írta alá 2027-ig érvényes szerződését. Ennek az eseménynek hála sikerült megszólaltatni a spanyol médiának Fatit. A fiatal játékos arról beszélt, hogy tisztában van azzal, hogy nagyok az elvárások felé. Ez pedig egyértelmű, ugyanis tőle várják azt, hogy a következő tizenöt évben rá szeretnék építeni a csapatot. Ennek örömére kapta meg a legendás tízes mezt is. Fati azonban a saját szavai szerint nem éli meg külön presszióként, hogy Messi örökét kell magáévá tennie.

„Sokan kérdeznek erről a mezről, és én mindig ugyanazt válaszolom: nagyon hálás vagyok a klubnak a bizalmáért, ahogy a csapatkapitányoknak is. Bárki másra eshetett volna a választás, de szerencsére rám esett. Elfogadtam a tízes viselését, mert ha egy olyan klubnál játszol, mint a Barca, akkor mindig készen kell állnod. Számomra ez nem jelent extra nyomást, de annál inkább motivál. Senki sem fog Messi-féle tetteket várni tőlem, nekem csak a saját utamat kell követnem anélkül, hogy a mez számát nézném. Hanem csak azt, amit adni tudok a csapatnak.”

– fogadkozott, a majdnem egy évig sérültlistás tehetség.