Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az RB Leipzig védőjét szerezné meg a Real Madrid! – sajtóhír

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid együttese a legfrissebb sajtóértesülések szerint szeretné megszerezni Nordi Mukiele játékjogát az RB Leipzigtől.

(Photo by Herman Dingler/BSR Agency/Getty Images)

Nehéz helyzetben van az RB Leipzig gárdája, hiszen az idei szezonban abszolút érződik a csapat játékán, hogy a nyáron több meghatározó játékos is távozott a védelemből Dayot Upamecano és Ibrahima Konaté személyében. Most úgy néz ki, hogy a lipcseiek hamarosan egy újabb fontos futballistájukat veszíthetik el a hátsó alakzatból, a Fichajes információ szerint ugyanis Nordi Mukiele távozni szeretne az együttestől. A francia védő ennek okán nem is hajlandó meghosszabbíani 2023 nyaráig érvényes szerződését, így a Leipzig még ezen a télen, de legkésőbb jövő nyáron kénytelen lesz megválni tőle, ha komolyabb pénzt szeretnének látni érte. A beszámolók alapján az egyik leginkább érdkelődő csapat a Real Madrid. Carlo Ancelotti ugyanis nincs megelégedve védelme jobb felével, hiszen ott igen ritka, hogy Dani Carvajal vagy épp Lucas Vázquez hadra fogható állapotban lenne. Ezt a problémát szeretnék megoldani Mukiele szerződtetésével, aki akár a középpálya szélén is alkalmazható, ha arra van épp szükség.

Mukiele 2018 nyarán került az RB Leipzighez a Montpellier együttesétől. A klub színeiben azóta minden sorozatot figyelembe véve 119 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 10 gólt és 7 gólpasszt jegyzett. Piaci értékét 25 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.