Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Majdnem elvesztett két pontot a Bologna ellen a Milan! – videóval

Nehéz próbatétel várt az AC Milan együttesére, hiszen a hazai pályán nagyon jól teljesítő Bolognához látogattak az olasz bajnokság (Serie A) 9. fordulójában. A vendégek alaposan meg is szenvedtek a Bolognával, igaz saját maguk számára tették nehézzé ezt a mérkőzést Stefano Pioliék, de végül 3 ponttal gazdagodtak.

(Photo by Mario Carlini / Iguana Press/Getty Images)

Nagyon jól játszott a mérkőzés első 15 percében a Bologna, amely többnyire irányította a játékot, és magabiztosan járatta a labdát. Ezt követően viszont villámgyorsan nagyon rosszra fordult a helyzetük. A 16. minutumban Rafael Leao kapott egy jó kiugratást, aminek a végén a portugál lövésre szánta el magát. Kísérletét minden bizonnyal fogta volna Skorupski, de a lövésbe beleért Medel lába, így a lengyel kapus esélytelen volt a hárításra, 0-1! 5 perc elteltével egy újabb jó kiugratás érkezett a Bologna védelme mögé, és Soumaoro csak szabálytalanul tudta megállítani Krunicot, így a játékvezető kiállította őt. Az emberelőnyét igen gyorsan, még az első játékrészben gólra váltotta a Milan. A 35. percben egy kapu előtti kavarodást kihasználva Calabria vette be a Bologna hálóját egy életerős lövéssel, 0-2!

Így tehát megnyugtató előnnyel jöhetett ki a második félidőre a Milan, de ez a helyzet gyorsan megváltozott. A 49. percben egy szögletet követően ugyanis Ibrahimovicról a saját kapujába került a labda, 1-2! 3 minutummal később pedig Barrow kapott kiváló labdát, a támadó pedig nem is hibázta el a ziccert, 2-2! Ezt követően újabb hidegzuhany érte a Bolognát, ugyanis az 58. percben Soriano is a kiállítás sorsára jutott, miután csúnyán megtaposta Tourét. A Milan első komoly helyzete ebben a játékrészben a 76. percben adódott, amikor Giroud fejesét hárította nagy bravúrral Skorupski. Nem sokkal később kettős emberhátrányban is gólt szerezhetett volna a Bologna, de Arnautovic lövését védeni tudta Tatarusanu. A 84. percben aztán ismét előnybe került a Milan, miután Bennacer 18 méterről leadott kapáslövése utat talált a hálóba, 2-3! A rendes játékidő utolsó pillanatában Ibrahimovic is betalált a teljesen kinyíló hazaiak kapujába, lezárva ezzel minden kérdést, 2-4! Összességében hatalmasat küzdött a Bologna, de végül nem bírták el a kettős emberhátrányt az utolsó 10 percben.

Bologna – AC Milan 2-4 (0-2)
Helyszín:
Stadio Renato Dall’Ara Vezette: P. Valeri
Gólszerzők: Ibrahimovic (49. – öngól), Barrow (52.) ill. Leao (16.), Calabria (35.), Bennacer (84.), Ibrahimovic (90.)
Sárga lapok: Arnautovic (35.) ill. Tonali (45+1.), Calabria (61.), Saelemaekers (67.)
Kiállítás: Soumaoro (21.), R. Soriano (58.) ill.-

Bologna: Skorupski – Theate, Medel (Orsolini 87.), Soumaoro – Hickey (Dijks 63.), Svanberg, Dominguez (Schouten 63.), De Silvestri – Barrow (Binks 63.), R. Soriano, Arnautovic (Santander 83.) Vezetőedző: Sinisa Mihajlovic

AC Milan: Tatarusanu – Calabria, Kjaer, Tomori, Ballo Touré (Kalulu 85.) – Tonali (Bakayoko 46.), Bennacer, Castillejo (Saelemaekers 46.), Krunic (Giroud 60.), Leao – Ibrahimovic Vezetőedző: Stefano Pioli

A mérkőzés összefoglalója:

A 9. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Torino 3-2 Genoa
Sampdoria 2-1 Spezia

Szombat:
Salernitana 2-4 Empoli
Sassuolo 3-1 Venezia
Bologna 2–4 AC Milan

Vasárnap:
12:30 Atalanta – Udinese (Tv: Sport 2)
15:00 Fiorentina – Cagliari
15:00 Verona – Lazio (Tv: Sport 2)
18:00 AS Roma – Napoli (Tv: Sport 2)
20:45 Inter – Juventus (Tv: Sport 2)

 

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: