Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Ajax sportigazgatójával tárgyal a Newcastle – sajtóhír

Mióta a szaúdiak megvették a Newcastle United csapatát, folyamatosan találgatják, hogy melyik játékos vagy edző csatlakozhat a Premier League újgazdag együtteséhez. Ezúttal pedig egy kiváló igazgatót is hírbe hoztak a klubbal…

A Mirror információi szerint a Newcastle United vezetősége tárgyalásokat kezdeményezett az egy évtizede az Ajax Amszterdam kötelékében tevékenykedő, s 2012 óta technikai igazgató Marc Overmars szerződtetését illetően.

Az egykor az Arsenal és a Barcelona színeiben is megforduló legendás holland támadó az elmúlt években számtalan nagyszerű üzletet kötött az Ajax számára. Például 2015-ben az ő kérésére vásárolták mindössze 170 ezer fontért André Onanát a katalánoktól, aki azóta a csapat első számú kapusa lett, piaci értéke pedig meghaladta a 40 millió eurót. Valamint 1 millió euróért szerezték meg azt a Frenkie de Jongot, akit pár évvel később 86 millió euróért adtak el az FC Barcelonának.

A “szarkák” nem lesz könnyű elcsábítaniuk a 48 éves vezetőt, hiszen Overmars még két évig szerződésben áll az amszterdami egyesülettel.

A Newcastle tulajdonjogait a közelmúltban vásárolta meg a Szaúd-arábiai állami befektetési alap (PIF), amelyek jelentős anyagi lehetőségeket nyitottak meg a klub előtt, és a klub azonnal új menedzser érkezését helyezte előtérbe.