Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: kontrákkal győzte le a Real Madrid a Barcelonát az El Clásicón – videóval

A La Liga 10. fordulójában játszották a spanyol bajnokság első El Clásicóját. A Barcelonának bár megvoltak a helyzetei, a Real Madrid jobban kihasználta azokat, majd a védőiktől érkező gólokkal meg is nyerték a mérkőzést, hiába jött egy szépítés az utolsó percben Agüerótól. Carlo Ancelotti hatodik próbálkozásából most először nyert a Camp Nouban. 

(Photo by Eric Alonso/Getty Images)

Mindkét csapat bátran kezdte a mérkőzést, és főleg a labdavesztésekből indultak meg a kapu felé. Az első nagy helyzet a Real Madrid nevéhez fűződik, amikor a 13. percben Vinícius futott el a bal oldalon, majd középre adta volna a labdát, ám Eric Garcia blokkolt. A Barcelona a szokásos, sokpasszos játékát játszotta, ám a tizenhatoson belülre nem igazán jutottak, köszönhetően annak is, hogy a Real néha hat emberrel védekezett. A 21. percben Vinícius cselezte ki és csapta be Minguezát, majd az egyik csel után elesett a tizenhatoson belül, ám nem kapott tizenegyest a Real Madrid. A 23. percben Vinícius lódult megint neki, majd lefektette háromszor is Ter Stegent, és már csak az üres kapuba kellett volna lőnie, de blokkolták, sőt, utána kiderült, hogy les is volt. A 25. percben már a Barca állt közel a gólhoz, miután Fati felfutását követően beadta a labdát középre, ám az érkező Dest hatalmas ziccerben fölé lőtte. A 29. percben Alba ellökte Modricot az ötös bal sarka előtt, majd Benzema lőtt jobbról, éles szögből az oldalhálóba, ám később ezt is lefújták les miatt. A 32. percben azonban már semmi nem akadályozta meg a Real Madridot, és megszerezte a vezetést: Alaba futott fel a kontrával, majd Rodrygo passza után ballal gyönyörű gólt lőtt a bal felső sarokba. A 34. percben közel járt az egyenlítéshez a Barca, amikor Depay szöglete után Piqué milliméterekkel fejelt középről a jobb alsó sarok mellé, Courtois nem védte volna. A 38. percben Piquét ismét megtalálta Depay szöglete, de most sokkal rosszabb volt a fejese. A 44. percben nagy Barca-helyzet érkezett, ám hiába cselezgetett Ansu Fati a tizenhatoson belül, Militao blokkolta a lövését, amellyel le is zárult az első játékrész.

A második félidő egy cserével kezdődött a Barcánál, Mingueza helyre Coutinho jött be, így Dest húzódott hátrébb. A 47. percben Alba adta középre a labdát Coutinhónak, ám a brazil honfitársába, Militaóba lőtte azt, egy perccel később pedig Ansu Fati találta telibe Courtois-t. Az 55. percben Mendy tört előre, de Ter Stegen kezébe lőtte a labdát, majd Kroos lapos beadását Rodrygo lőtte a léc felé. Az 57. percben Kroos kézzel ért labdába a tizenhatoson belül, de előtte már szabálytalanság történt, így Piqué hiába reklamált, csak egy sárgát kapott érte. Ezt követően két nagy Real-helyzet is érkezett, először a 60. percben Dest fejelte nagyon rosszul Vinícius lábai elé a labdát hazaadás helyett, ám a brazil valamiért nem lőtt időben, majd két perccel később Modric emelt okosan Benzema elé, aki nagy erővel a kapusba lőtt. A 67. percben Vinícius került helyzetbe Kroos passza után, de nem lőtt megint és Piqué megállította. A 73. percben Benzema ismét nagy ziccert hagyott ki, miután Mendy beadását a saját jobb lábára rúgta a kapu előtt, ám később ezt is visszafújták les miatt. A Real Madrid, mintha egy kicsit húzta volna az időt, amiért lebegett is egy sárga Mendynek, de a cserékkel is elment egy kis idő. A 93. percben ott volt a meccslabda a Barca előtt, de Depay beadását Piqué a védőkbe rúgta, majd ebből megindult a Real Madrid, amiből megszerezte a második gólját: Asensio futott fel a szélen a teljesen széteső katalán védelem mellett, majd rá is lőtte a végén a labdát, ám Ter Stegen védett, a kipattanót viszont Lucas Vazquez Eric Garcia mellett a hálóba bombázta. Ezzel már mindenki azt hitte, hogy lezárták a mérkőzést, ám a 97. percben még szépíteni tudott a Barca Agüero góljával Dest jobb oldali beadását követően, ezután pedig a játékvezető lefújta a találkozót.

Barcelona – Real Madrid 1-2 (0-1)
Helyszín: Camp Nou (Barcelona) Vezette: Sánchez Martínez
Gólszerzők: Agüero (90+7.) ill. Alaba (32.), Lucas Vázquez (90+4.)
Sárga lap: Piqué (58.) ill. Mendy (80.)
Kiállítás: – ill. –

Barcelona: Ter Stegen; Mingueza (Coutinho, 46.), Piqué, Eric Garcia, Jordi Alba; Frenkie de Jong (Sergi Roberto, 77.), Busquets, Gavi (Luuk de Jong, 85.); Dest, Depay, Ansu Fati (Agüero, 77.). Vezetőedző: Ronald Koeman

Real Madrid: Courtois; Lucas Vázquez, Militao,  Alaba, Mendy; Modric, Casemiro, Kroos; Rodrygo (Valverde, 72., Carvajal, 90+2.), Benzema, Vinícius Junior (Asensio, 87.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

A forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Osasuna – Granada 1-1

Szombat:
Valencia – Mallorca 2-2
Cadíz – Alaves 0-2
Elche – Espanyol 2-2
Athletic Bilbao – Villarreal 2-1

Vasárnap:
Sevilla – Levante 5-3
Barcelona – Real Madrid 1-2
18:30 Betis – Rayo Vallecano
21:00 Atlético Madrid – Real Sociedad (Tv: Spíler 2)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: