Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: története legnagyobb hazai vereségébe futott bele a Manchester United

Ahogy arról beszámoltunk, a Manchester United öt gólt kapott a Liverpooltól az Old Traffordon az angol bajnokság (Premier League) 9. fordulójában. A Vörös Ördögök ezzel egy nem túl szép negatív rekordot döntöttek meg. 

(Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Hatalmas gálát rendezett a Liverpool a Manchester United ellen az Old Traffordon. Mohamed Szalah mesterhármast szerzett, amivel ő lett a Premier League legeredményesebb afrikai góllövője, mellette pedig Keita és Jota is betalált.

A futball statisztikáival foglalkozó Opta hívta fel arra a sportkedvelők figyelmét, hogy a Manchester United története legsúlyosabb hazai vereségét szenvedte el a Liverpooltól. Ez viszont nem az egyetlen negatív rekord, ami az MU neve mellé került a mai meccsel, mivel 1955 februárja óta ez az első alkalom, hogy Vörös Ördögök úgy szenvedtek vereséget az Old Traffordon, hogy mellé 5+ gólt kaptak. (5-0-ra kaptak ki akkor a Manchester City ellen).

A Manchester United ezzel a mérkőzéssel együtt már zsinórban a negyedik meccsét nem tudta megnyerni (3 vereséggel és 1 döntetlennel) és csak a 7. helyen áll az angol bajnoki tabellán.