Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Dybala mentette meg a Juventust Milánóban! – Videóval

A Serie A kilencedik fordulójának nagy rangadóján az Inter hazai pályán az utolsó percekben engedte ki a győzelmet a Juventus ellen.

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

A végig kiélezett, kiegyenlített találkozót alapvetően meghatározta Edin Dzeko korai gólja bő negyedóra elteltével.

Azt azonban nem mondhatnánk, hogy felpörgette a gól a csapatokat, hiszen az Inter a vezetése tudatában jól menedzselte az időt és a sok helyzetet nem hozó találkozót.

A védelmekkel egyik oldalon sem akadt különösebb probléma, ám mivel a Juve előrefelé-játéka ezúttal is hagyott némi kívánnivalót maga után, nem állították a vendégek megoldhatatlan feladat elé Samir Handanovic kapust.
A második gólhoz is inkább a milánóiak jártak közelebb, ám amikor már úgy tűnt, hogy az Inter megnyeri a találkozót, a Juve kapott egy utolsó esélyt: a rendes játékidő utolsó előtti percében Paulo Dybala büntetőt rúghatott, amelyet nem is hibázott el, megmentve egy pontot a vendégeknek.

A döntetlennek egyik csapat sem örülhet igazán. Az Inter harmadik a táblázaton, míg a Juventus 10 pontos hátrányban az éllovas Napoli-AC Milan duó mögött, csupán a hatodik.

Inter – Juventus 1-1 (0-0)
Stadio Giuseppe Meazza, Vezette: M. Mariani
Gólszerző: Dzeko (17.) illetve Dybala (89. -büntetőből)
Sárga lap: Barella (40.), Perisic (70.) illetve Alex Sandro (44.), Chiellini (90+5.)
Piros lap: –

Inter: Handanovic – Skriniar, De Vrij, Bastoni – Darmian, Barella (Vecino, 90.), Brozovic, Calhanoglu (Gagliardini, 62.), Perisic (Dumfries, 72.) – Dzeko, L. Martinez (A. Sánchez, 72.). Vezetőedző: Simone Inzaghi

Juventus: Szczesny – Alex Sandro, Chiellini, Bonucci, Danilo, Cuadrado (Dybala, 65.) – McKennie (Arthur, 84.), Locatelli (Kaio Jorge, 84.), Berdardeschi (Bentancour, 18.), Morata, Kulusevski (Chiesa, 65.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri

A Serie A tabellája:

 

A góllövőlista élmezőnye: