Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Boca Juniors ellen játszik a Barcelona Maradona emlékére

A spanyol bajnokságban szereplő FC Barcelona hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy a Boca Juniors ellen fognak pályára lépni az egy éve elhunyt legenda után elnevezett Maradona-kupában. 

(Photo by Xavi Torrent/Getty Images)

December 14-én, egy évvel az argentinok legendája, Diego Maradona halála után a Barcelona a Boca Juniors ellen fog pályára lépni Rijádban, Szaúd-Arábiában a róla elnevezett kupában.

Az eseménynek otthont adó Mrsool Park 25 ezer néző befogadására. A mérkőzést a Barca TV fogja közvetíteni.

Maradona 2020. november 25-én hunyt el, és az ő emlékére rendezik a találkozót. Az argentin legenda korábban mindkét csapatban megfordul. Először az 1981/82-es szezonban lépett pályára a Boca Juniorsban, ahol megnyerte a Metropolitano bajnokságot, és kiharcolta a bejutást a Libertadores kupába. Később 1995-ben tért vissza az argentin klubhoz majd 1997-ig, visszavonulásáig ott is játszott.

Két szezonon keresztül volt a Barcelona futballistája, 1982 és 1984 között. Eközben 58 mérkőzésen lépett pályára, és három trófeát emelhetett a magasba: megnyerte a Király-kupát, a Spanyol Szuperkupát és az azóta már visszavont Spanyol Ligakupát.

A Barca és a Boca Juniors eddig háromszor találkoztak egymással, legutóbb a Joan Gamber-kupában 2018-ban, amit a katalánok nyertek meg 3-0-ra.