Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: “Nem elég a nevek és a kvalitás a bajnokság megnyeréséhez”

Ahogyan arról beszámoltunk, a bajnoki címvédő Ferencváros csapata csak gól nélküli döntetlent ért el a vasárnapi örökrangadón az MTK Budapest ellen…

 

A Ferencváros osztrák vezetőedzője, Peter Stöger sem volt elégedett csapata teljesítményével az újabb pontvesztést követően:

“Nem egyszerű a mai mérkőzésről beszélnem, hiszen a meccs első 60-65 percében nem játszottunk elég türelmesen, nem mutattunk elég akarást, hogy győzelemmel fejezzük be a bajnokit. Az utolsó 20-25 percben már elégedett voltam a küzdőszellemmel, láttam a fiúkon, hogy nyerni szeretnének. Magam sem értem ezt a produkciót. Beszéltem a fiúkkal, elmondtam nekik, hogy ez a teljesítmény nem lesz elég ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot. Csak a nevek alapján megfelelő kvalitással rendelkezünk, de ma nem mutattuk meg ezt, ezért csalódott vagyok. Nehéz periódusban vagyunk, de meg fogjuk oldani a problémáinkat. Teljesen érthető, hogy a szurkolók csalódottak, mi is mindannyian azok vagyunk. Nem elég csak a nevek értéke és a játékosok kvalitása ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot, munka nélkül ezt nem lehet megcsinálni. Ha a pályán nem dolgozunk eleget, nem fogjuk elérni a célunkat.”

A tréner véleménye szerint nem egy nagy probléma van jelen a csapat életében, hanem több kisebb: “új játékosok érkeztek, megújult a keret, de szerintem emberi problémákat is meg kell oldanunk. Az elmúlt években három bajnoki címet nyert egymás után a csapat. Nem a motiváció hiányzik a játékosokból, de nem egyszerű elérni azt, hogy a negyedik is meglegyen zsinórban. A hajrában azt a játékot és taktikát játszottuk, amit szeretnénk látni, ha több beadásunk, több helyzetünk lett volna, gólt is szerezhettünk volna. Sok kicsi dolgon kell javítanunk, ez az edző dolga, de elhihetik nekem, hogy a szezon végén megnyerjük a bajnokságot.”

A zöld-fehérek jelenleg a második helyet foglalják el az NB I-es tabellán egy ponttal az éllovas Kisvárda mögött, azonos pontszámmal a harmadik helyezett Puskás Akadémia csapatával.