Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MU: meglepő név merült fel Solskjaer helyére – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint a Manchester United tárgyalásokba kezdett a jelenleg munkanélküli olasz edzővel, Antonio Contéval.

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

A Manchest Evening News információi szerint a Manchester United felvette a kapcsolatot Antoni Contéval. Az olasznak azonban továbbra is az a feltétele, hogy bármelyik klubhoz is csatlakozik, ott teljes beleszólása legyen a csapat felépítésébe és az igazolásokba, ez pedig sok csapatnál, köztük az MU-nál is gondokat okozhat.

A lap szerint Conte azt szeretné, hogy a United ne erőltessen rá “nem piacképes” játékosokat. Mindez azonban azért gond, mert a Manchester United hierarchikus döntéshozatala nem éppen Conte elképzelését hivatott segíteni, legalábbis eddig így volt. Conte stílusát azonban megalapozhatja John Murtough sportigazgató múlt hónapban felvázolt terve, amelyben egy „gyors, gördülékeny támadófutballt” képzel el a United jövőjében, ami illene Conte taktikai pragmatizmusához.

Conte a nyáron hagyta el az Intert közös megegyezés alapján, miután nem tudtak közös nevezőre jutni a vezetőséggel. Az olasz szakember azóta nem helyezkedett el egyetlen csapatnál sem, ám több klubbal is hírbe hozták már, mint a szaúdi kézbe kerülő Newcastle United vagy nyáron a Tottenham, majd a Barcelona.

Az 52 éves tréner számára nem a Manchester United lenne az egyértelmű választása, azonban mindkét félnek érdemes megfontolnia a közös munkát, különösen, hogy Ole Gunnar Solskjaer hatalmas vereségbe futott bele a Liverpool ellen a hétvégi bajnoki fordulóban.