Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: hátrányból nyert rangadót a Besiktas – videóval

A Fenerbahce hazai veresége után hétfő este újabb rangadót rendeztek a török bajnokság (Süper Lig) 10. fordulójában, méghozzá egy igazán pikáns isztambuli derbit a címvédő Besiktas és a Galatasaray együtteseinek részvételével…

(Photo by Serhat Cagdas/Anadolu Agency via Getty Images)

A török bajnokság hétfő esti rangadóján a címvédő Besiktas hátrányból fordítva aratott 2-1-es sikert a Galatasaray ellen a Vodafone Parkban. A vendéglátók kezdték rámenősebben a találkozót és Teixeiráék egymás után alakították ki a nagyobbnál nagyobb lehetőségeket, melyek azonban rendre kihasználatlanul maradtak. A kihagyott hazai lehetőségek megbosszulták magukat, ugyanis a Galata gyakorlatilag az első helyzetéből gólt szerzett, amikor a román légiós, Alexandru Cicaldau megpattanó lövése után talált magának Destanoglu ketrecébe. Pár perccel később viszont rögtön jött a válasz, s Meras bal oldali beadásából a BJK sérülésből visszatérő kanadai gólfelelőse, Cyle Larin fejelt közelről a rossz ütemben kimozduló Muslera hálójába. A folytatásban sem változott a játék képe, lendületben maradt a Besiktas és a fordulás után is ők támadtak többet. Közel húsz perc telt el a második felvonásból, amikor Cyle Larin a második gólját is megszerezte, miután egy szöglet utáni lecsorgó labdából volt eredményes közvetlen közelről. Szinte azonnal egyenlíthetett volna a vendégcsapat, azonban Dervisoglu nagy helyzetben a kapu mellé lőtt. Az utolsó tíz percen belülre fordulva Vida kezezése után tizenegyeshez jutott a Galata, Mohamed lövését azonban Destanoglu védeni tudta, ezzel pedig a legnagyobb egyenlítési lehetőségüket puskázták el.

Győzelmével a BJK a harmadik helyre kapaszkodott fel, hátránya négy pont a veretlen éllovas Trabzonspor mögött, míg a három siker után először kapituláló Galata továbbra is csak a nyolcadik lépcsőfokot birtokolja.

Besiktas – Galatasaray 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Larin (39., 64.), ill. Cicaldau (35.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye