Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazil védőt igazolna a Barcelona! – sajtóhír

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona együttese a legfrissebb értesülések szerint szeretné leigazolni Caio Henriquét a Monacotól.

(Photo by NESImages/DeFodi Images via Getty Images)

Az AS legfrissebb beszámolója szerint a Barcelona gárdájának feltett szándéka, hogy a télen igazoljanak egy új balhátvédet. Ennek oka az lehet, hogy a katalán klubot vezető Ronald Koeman a hírek alapján elveszítette bizalmát Sergino Desttel szemben, aki a védelem mindkét oldalán bevethető. A Barca legújabb kiszemeltje nem más, mint a Monaco játékosa, Caio Henrique. A brazil védőt tavaly nyáron szerezte meg a hercegségbeli klub, aki azóta nagyon jól teljesít a csapatban. Henrique az idei évben is kimagaslóan játszik, hiszen 17 mérkőzésen már 7 gólpassznál jár. A hírek szerint a Barcelona a tél folyamán meg is próbálná szerződtetni a hátvédet, aki számára nem lenne ismeretlen a spanyol közeg, hiszen hosszú évekig az Atletico Madrid játékosa volt, igaz Diego Simeone egyetlen meccsen adott neki lehetőséget a bizonyításra.

Henrique a Monaco színeiben eddig minden sorozatot figyelembe véve 53 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 12 gólpasszt jegyzett. Szerződése 2025 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 16 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.