Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyász: elhunyt a skót edzőlegenda

A minap hosszan tartó betegség után életét vesztette a skót futball egyik legendás alakja, Sir Alex Ferguson egykori segédje…

A Rangers csapatának ikonikus alakja, Walter Smith 73 esztendős korában elhunyt. A szakember egykor igazgatóként és menedzserként is irányította a glasgow-i alakulatot, de skót szövetségi kapitány és az Everton menedzsere is volt.

Annak idején játékosként a Dundee United meghatározó szereplője volt, majd az edzősködést az U18-as skót válogatottnál kezdte, később Sir Alex Ferguson segítője volt a felnőtt válogatottnál az 1986-os világbajnokságon. Smith 1991-ben vette át a Rangers irányítását és első időszakában hét bajnoki címig jutott. 1998-ban a Premier League-ben szereplő Evertonhoz szerződött, amellyel nem sikerült maradandót alkotnia, így négy évvel később menesztették. 2004 decemberében kinevezték a skót felnőtt válogatott élére, amelyet ugyan hozzásegítette, hogy 70 helyet előrébb lépjen a világranglistán, de a 2006-os vb-szereplés nem jött össze.

A skót szakember 2007-ben visszatért korábbi sikereinek helyszínére, s további három alkalommal bajnokságot, kétszer Skót Kupát, háromszor skót Ligakupát nyert a glasgow-iakkal.

Nyugodjon békében!