Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cazorla: „Az al-Szaddnál Barca-stílusban edzünk” – Ezt viszi Xavi „haza”?

Egyre égetőbb kérdés, hogy a tegnap este kirúgott Ronald Koeman helyére ki lesz a végső megoldás az FC Barcelona vezetőedzői posztját illetően. A legfőbb esélyesnek a Katarban dolgozó klublegenda, Xavi számít.

(Photo by Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Ronald Koeman tizennégy hónap regnálás után tegnap kapta meg a „felmondólevelet” Joan Laporta elnöktől. Xavi Hernándezt már tavaly óta pletykálják a Barca kispadjára, most pedig minden eddiginél elképzelhetőbb a kinevezése. Azonban az al-Szadd nem igazán kívánja elengedni a katalán szakembert.

Xavi alkalmasságát korábbi válogatott-társa, jelenlegi játékosa is kiemeli. Santi Cazorla szerint már most úgy csinál az edzője, mintha az FC Barcelona mestere lenne.

„Látom, hogy teljesen felkészült a Barcelona sikeres irányítására. A Barca az álma, Xavi ezt érzi magában. Kevesen ismerik úgy a culé érzést a világon, mint ő. Számára minden meg van ahhoz, hogy a gránátvörös-kékeket edzhesse. Az ő filozófiája edzőként? Xavi birtokolni akarja a labdát, de mindig. Itt az al-Szaddban Barca stílusban edzünk, sok mozgással és sok labdával, és láncgyakorlatokkal. Ő olyan ember, aki nagyon ért a futballhoz, még meccs közben is jól olvassa a játékhelyzeteket.”

– nyilatkozta a veterán középpályás.